Top Level Statements C# 9.0

Leader-TR

Üye
11 Ağu 2018
182
50
Sanane
Top Level Statements C# 9.0

C# 9.0'dan önceki sürümlerde basit bir kodu çalıştırmamız için aşağıdaki main fonksiyonunun içine yazmamız gerekmekteydi.

C#:
using System;

namespace ConsoleApp1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
        Console.WriteLine("Merhaba Dünya.")
        }
    }
}
C# 9.0'a yeni gelen Top Level Statements özelliği ile kodlarımızı main fonksiyonu içine yazmadan using blogları ile namespace blogları arasına yazarak çalışır hale getirebiliriz.

C#:
using System;


Console.WriteLine("Merhaba Dünya");

Yukarıdaki gibi main fonksiyonu olsun yada olmasın Console.WriteLine("Merhaba Dünya"); kod satırı çalışacaktır.
Top Level Statements özelliğinin çalışabilmesi için program.cs dosyasının içinde kullanılması gerekmektedir. Yani herhangi başka dosya içerisinde kullanılamaz.

aq3u4ls.png
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.