Tor Browserlar Hakkında

Tzeentch

Yeni üye
27 Haz 2015
1
0
Arkadaşlar silkroad'ın 2. kez çökmesiyle size rahatça söyleyebilirim ki, Tor üzerindeki birçok nodül ve aktarım serverları FBI tarafından ele geçirilmiştir. Kaynak birkaç site vereceğim yakın zamanlı, konu burada dursun. Eskisi kadar güvenmeyin Tor'a.

Güvenliğiniz ve rahatlığınız için, noscripts eklentisini browsera yüklemenizi ve bilgisayarınızın tarih saat ayarını başka bir bölgeye değiştirmenizi öneririm. En basit şekilde IP adresinizden bulunduğunuz ilçeye kadar rahatlıkla ulaşılabilmekte olduğunuzun farkında olun.

İşletim sisteminizin de önemi var bu konuda, windows işletim sistemi yerine linux tabanlı olan ve anonimlikte hat safhada olan Tails adlı bir işletim sistemi var, Tor adına optimize edilmiş ve harddiskte verileri kriptolu olarak saklamakta.

Bu tarz programlar ve işletim sistemleri, her ne kadar gözlemlemiş olsam bile hiçbir zaman güvenilir değildir. İstihbaratlar bu tarz araçlara "honeypot" adını verir. Bilgisayarınızda yapılacak herhangi bir araştırma durumunda bu programlara sahip olmanız, Türkiye'de olmasa bile avrupada ve amerikada yasalara aykırıdır. Fotoğraf çekerek bile ajan sanılıp hapse atılabileceğiniz Yunanistan gibi "özgür" bir ülkede durum böyleyse Türkiye gibi bir ülkeden bu durumda yakalanmanız Allah muhafaza canınıza bile mal olabilir. Lütfen işin ehemmiyetini düşünün ve buna göre karar verin.

İlgilendiğiniz konulardan dolayı böyle bir konu açmak zorunluluğunda gördüm kendimi. Çok uzun süredir bu işlerin içinde olduğumdan görünce direk aklıma herşey gelmiyor kusura bakmayın.

Güvenliğiniz için bu konuyu ileri zamanlarda düzenleyeceğim.

Kesinlikle ama kesinlikle bu programları kullanarak güvende olduğunuzu düşünmeyin
 

muradQ

Üye
29 Nis 2012
222
0
Eğer Tor kullanmakta isen, servis sağlayıcınız, yerel ağ yöneticiniz, ağınızı takip eden ya da dinleyen kişiler ve bağlandığınız siteler, Tor kulanmakta olduğunuzu anlarlar.
Neden mi?
Tor ağından gönderdiğiniz bilgiler dinlenebilir ve çalınabilir. Ulaşmak istediğiniz site ile bağlı olduğunuz Tor arasındaki ağdaki son Tor rölesi, yani “çıkış rölesi,” gitmek istediğiniz siteye bağlanmanızı sağlayan, sizin gibi ağa bağlı biri tarafından kullanılan bir bilgisayardır. Tor, dizaynı gereği bilgileri şifrelemediğinden, bu bilgisayarı kullanan kötü niyetli bir kişi, ya da bu bilgisayarı ele geçirmiş bir kişi ya da kurum (MIT, TIB, mafya, vs.), ağa ilettiğiniz bilgileri (örneğin şifreleriniz, özel bilgileriniz, arkadaş listeleriniz, ziyaret ettiğiniz ve login yaptığınız siteler) çalabilir.
Çoğu banka, web arayüzünde javascript kullanır. Eğer TOR browserda javascriptler açıksa anonimlik sıkıntıya girer.
 

oplta

Yeni üye
23 Haz 2015
15
0
Deep Web gezginleri için çok güzel bir konu olmuş bilgine sağlık
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.