TryHackMe | Bounty Hacker

Nonantiy

Moderasyon Ekibi Lider Yardımcısı
28 Haz 2020
1,980
1,078
Kayseri
İyi günler Türk Hack Team ailesi.
Bugün TryHackMe'de bulunan Bounty Hacker adlı makineyi çözdüm ve çözüm aşamalarını size anlatmak isterim. Vakit kaybetmeden başlıyalım.
9ad38a2cc31d6ae0030c888aca7fe646-860x450.jpeg

Makinenin link: Bounty Hacker

Makineni Zorluğu: Easy


Zaman kaybetmeden ilk önce makinamızı başlatıp VPN'inimizi bağlıyarak başlıyalım. Makinamız başlarken soruları inceliyebilliriz. Toplam 7 adet soru var bunlardan sadece 5'ini çözüceğiz diğer ikisi cevap istemeyen sorular. Klasik bir TryHackMe odası. Ve makinamız başladı.
Screen_Shot_2021-09-18_at_01.06.36.png

İlk başta portları taratarak başlıyorum bu işlemi nmap ile gerçekleştirmeyi tercih ediyorum.
Bash:
nmap -sC -sV -A 10.10.218.55
unknown.png

3 Adet portun acık olduğunu görüyorum. 80, 22 ve 21 portları. Burada gördüğüm sunucu'da bir FTP ağı kurulu. Simdi o ağ'a bağlanmaya çalışıyorum. Fakat anonymous dışında bir kullanıcı ile bağlanamıyorum. Bende anonymous ile bağlandım.
unknown.png

Ls diyipte dosyaları görüntülediğimde 2 adet dosyanın olduğunu görebillirim. 'locks.txt' ve 'task.txt' ilk sorunun cevabı task.txt'de bulunuyor. Bu sorunun cevabını bulmak için task.txt adlı dosyayı indiriyorum.
Bash:
get task.txt
unknown.png

Bu dosyayı incelediğimde bu yazıyı -lin adında birisinin yazdığını görüyorum.
unknown.png

Ve ilk sorunun cevabını buldum. Simdi ise locks.txt'yi indirdim ve gördüğüm şey bunun bir wordlist olduğu. Muhtemelen sorulara baktığımızda anlıyacağınız bunu ssh ağına sızmaya çalışırken kullanıcağız. Ve böylece 2 inci sorunun cevabıda çıktı. SSH diyebillirim.

Simdi bu locks.txt adlı wordlisti kullanıp hydrayla bir kaba kuvvet saldırısı yapalım.
Kod:
hydra -l lin -P locks.txt ssh://10.10.218.55
Bu işlemi gerçekleştirdiğimizde bize şifre olarak 'RedDr4gonSynd1cat3' verecektir. Bu şifre ile ssh sunucusuna bağlanıyorum.
unknown.png

Buradan ls diyipte dosyaları incelediğimde user.txt diye bir dosya buldum. Ve bir soru daha cevaba kavuştu. 'THM{CR1M3_SyNd1C4T3}'
Simdi ise diğer root.txt'i erişmemiz gerekiyor.

Bash:
sudo -l
bu komut sayesinde root olarak neleri çalıştırabildiğimizi kontrol ediyorum ve tar'ı çalıştırabildiğimi gördüm. Simdi root.txt dosyasına erişmek için su adımları gerçekleştiriyoruz.
Bash:
 LFILE=/root/root.txt[/B]
 [B]sudo tar xf "$LFILE" -I '/bin/sh -c "cat 1>&2"'[/B]
 [B]THM{80UN7Y_h4cK3r}
unknown.png


Bu makinanın çözümüde bu kadar'dı. Eğer işinize yaradıysa ne mutlu diyorum ve iyi günler dilerim.

jyo2qm.png
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.