TTNET’in Casus, Phorm ve Gezinti.com Ağlarından Kurtulun

blink1337dagger

Kadim Üye
7 Kas 2011
5,261
43
Chicago İL
logo_03.png

TTNET Phorm izleme şirketi ile yaptığı anlaşma sonrası omurgaya bir izleme sistemi yerleştirdi. Bu sistem girdiğiniz tüm siteleri kontrol ediyor ve girdiğiniz sitelerin içeriğine bakarak size o kategorilerde reklamlar sunuyor. Belki rastlamışınızdır yavaş internete sahip yerlerde bazen bir linke tıklayınca çok kısa bir süre başında “gezinti.com/url” şeklinde bir link beliriyor.

Peki nasıl kurtulurum ? derseniz bunun da bir yolu var. Linkteki dosya içerisindeki içeriği host dosyanıza ekleyerek bu servislerin domain’lerini engelleyebilirsiniz. Ayrıca bu kontroller yapılamayacağı internet hızında biraz artış sağlanıyor

Dosya İçeriği : Phorm Hosts.txt
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.