nightman89
Yeni üye
Merhaba,
Başlangıç serilerindeki İki sayıyı toplayan programdan esinlenerek ve bir arkadaşın Forumdaki konuya yaptığı yorumuda bir kaç kere inceleyerek kendi kendime bir şey yapmaya çalıştım her şeyi sorunsuz yaptım ama en sonda sayıları yazdığımda sonuç vermeden kapanıyordu,Arkadaşın yorumundan küçük bir alıntı yapmak istedim.Sorduğum kodların ne işe yaradığını söylermisiniz
#include <iostream>
int main() {
int sayi1,sayi2,sayi3,sonuc=0;
using namespace std;
cout << "Birinci Sayiyi Giriniz: ";
cin >> sayi1;
cout << "İkinci Sayiyi Giriniz: ";
cin >> sayi2;
cout << "Ucuncu Sayiyi Giriniz: ";
cin >> sayi3;
sonuc=sayi1*sayi2*sayi3;
cout << "Toplama Sonucu : " << sonuc << endl << endl;
system("PAUSE");
return 0;
}
1.Her şeyi anladım ama sondaki cout << "Toplama Sonucu : " << sonuc << endl << endl; ifadesini anlamadım ilk olarak bunu soruyorum.
2.Sondaki system("PAUSE"); ve return 0; kodları ne işe yarıyor ? :RpS_sleep: Lütfen cevap verin
Başlangıç serilerindeki İki sayıyı toplayan programdan esinlenerek ve bir arkadaşın Forumdaki konuya yaptığı yorumuda bir kaç kere inceleyerek kendi kendime bir şey yapmaya çalıştım her şeyi sorunsuz yaptım ama en sonda sayıları yazdığımda sonuç vermeden kapanıyordu,Arkadaşın yorumundan küçük bir alıntı yapmak istedim.Sorduğum kodların ne işe yaradığını söylermisiniz
#include <iostream>
int main() {
int sayi1,sayi2,sayi3,sonuc=0;
using namespace std;
cout << "Birinci Sayiyi Giriniz: ";
cin >> sayi1;
cout << "İkinci Sayiyi Giriniz: ";
cin >> sayi2;
cout << "Ucuncu Sayiyi Giriniz: ";
cin >> sayi3;
sonuc=sayi1*sayi2*sayi3;
cout << "Toplama Sonucu : " << sonuc << endl << endl;
system("PAUSE");
return 0;
}
1.Her şeyi anladım ama sondaki cout << "Toplama Sonucu : " << sonuc << endl << endl; ifadesini anlamadım ilk olarak bunu soruyorum.
2.Sondaki system("PAUSE"); ve return 0; kodları ne işe yarıyor ? :RpS_sleep: Lütfen cevap verin