Unity Nedir ?

FEARLESS LION

Yeni üye
11 Eyl 2021
25
13

UNITY 3D NEDİR?

Unity 3D Rusyada geliştirilen ve yayınlanan bir oyun motorudur. Nedir ne değildir ayrıntılı ele alacağız. Fakat şunu da belirtelim ki Öncelikle farklı bir amaç için üretilmiş olup daha sonra oyun yapmak amacıyla kullanılmış ve geliştirilmiştir. Unity’nin yazılmasının sebebi oyunları bilgisayara yüklemeden Unity Web Player ile internet üzerinden oynayabilmektir. İlkin bu fikir gerçekten değer görmüştür. Çünkü oyunlarda korsanın önüne geçilecek ve oyun sadece kendi internet sitesinden oynatılabilecektir. Fakat Unity 3D bununla yetinmeyerek kendini daha da geliştirdi.

Unity 3D 2012 aralık ayında yayınalanan 4.0 versiyonu ile resmi olarak Desktop, Android, IOS, Flash Player, PS3, Web Player ve XBOX platformları icin oyun yapmanıza imkân sağlamaktadır.
Unity.jpg

Yani ios ve android için ayrı ayrı oyun geliştirmek zorunda kalmazsınız. Her ikisi için de oyununuzu export edebilirsiniz.

Unity 3D oyun motoru ile ile hem 2 boyutlu hem de 3 boyutlu oyunlar yapılabilmektedir.

Unity 3D oyun motoru Unity Engines tarafindan C/C++ ile geliştirilmistir.
Unity 4.0 sürümü ile C#, JavaScript, Boo ve DirectX dilleri ile oyun geliştirilmesine destek vermiştir..

Şuan son olarak 2019 sürümü yayınlanmıştır.

DİĞER OYUN MOTORLARINDAN FARKI NEDİR?

Diğer motorlardan farkı hem ucuz olması, hem kaynağının bol olması, hemde yaptığınız oyunu bir tıklamayla bütün platformlara çevirebiliyor olması en büyük avantajlarındandır. Android için yaptığınız bir oyunu ios gibi platformlarada çevirmenizi sağlar bu sayede bir daha aynı oyun için diğer platformlarda uğraşmanız gerekmez. Bunun için çok fazla tercih edilen bir oyun motorudur.

FiYATLANDIRMA VE LİSANSLARI

unity 3d Lisans paket
unity 3d Lisans paket
Öncelikle Unity’i çok ileri seviye kullanmayacaksanız motoru bedeva olarak kullanabilirsiniz. Eğer Web Player veya Bilgisayar için kullanacaksanız ve Unity 3D’nin çok uç özelliklerine ihtiyacınız yoksa dediğim gibi bedava kullanmanız mümkündür. Unity 3D´yi bedava olarak kullanabilir oyun yapabilir ve hatta Unity Enginese hiç bir kuruş vermeden free sürümü ile yaptığınız oyunu piyasaya sürebilirsiniz. Bu özelliği ile en çok tercih edilmesinin başlıca sebeplerindendir.

UNİTY 3D NEREDEN NASIL İNDİRİLİR?​

Dilerseniz Unity Hub ile hem lisanslama hem de unity versiyon indirmesi gerçekleştirebilirsiniz. (önerilir .)

Ya da Unity versiyon paketini ayrıyeten indirerek kurulum yapabilirsiniz.

Unity Hubda ücretsiz kullanıcı olmak istiyorsanız size bir lisans key oluşturtup bu lisansı kullanmanızı sağlar.

Kendiniz kurulum dosyası versiyon indirmek istiyorsanız.

Tüm Unity versiyonlarını buradan görebilir ve dilediğinizi indirebilirsiniz.

Üstte verdiğim linkten bilgisayarınızın işletim sistemine ve bit’ine uygun paketi indirip kurabilirsiniz.


ÜCRETSİZ LİSANS MANUEL AKTİVASYON NASIL YAPILIR ?​

1- Lisans doğrulaması yapmak ister manuel aktivasyon gösterir. Manuel Activasyona tıklayınız.



2- Save License Request ‘e tıklayın. Kaydedeceği lisans dosyası için bir klasör yolu gösterin. Bu yolu unutmayın. Çünkü lisans dosyasını buradan kullanacaksınız.

3- Browse basın ve kaydettiğiniz lisans dosyasını ve Next basın.


4- Bu aşamada hangi programı lisansla kullanmak istediğinizi seçiyorsunuz. Ücretsiz kullanmak için Unity Personel Edition seçeneğini seçin. Ve işlemi tamamlayın..


Not: Lisans dosyasını gösterdiğiniz halde eğer proje oluşturma seçeneği görmüyorsanız. Unity Hub’u kapat aç yapınız.

Not: Lisans işlemi tamamlandıktan sonra sol menüde “İnstall” a girerek. Buradan “Add” ‘e bastıktan sonra dilediğiniz unity versiyonunu seçerek indirebilirsiniz.

Dikkat: Versiyon seçtikten sonra oyun geliştirmek istediğiniz platformu seçmenizi isteyecek. Android, WebGL ya da Linux, Windows vs. dilediğinizi işaretleyip indirip kurmasını sağlayabilirsiniz.

UNİTY 3D İLE KULLANILABİLECEK EDİTÖRLER NELERDİR ?​

Unity 3D’de kod yazabilmeniz için bir editöre ihtiyacınız olacak. Aslında basit bir not defteri programıyla dahi bu iş görülebilir. Fakat kod yazarken fonksiyonların farklı renklerde görünmesi, gerektiğinde kodların otomatik tamamlanması ya da herhangi bir yerde hata yaptığınızda hatanızı size söylecek bir editör işinizi hem kolaylaştıracak hemde zaman konusunda ciddi tasarruf yapabilmenizi sağlacaktır.

Editörler: Mono Developer, Visual Studio Code, Sublime Text, Note Pad ++



GRAFİK KONUSUNDA HANGİ PROGRAMLARDAN DESTEK ALIR ?​

3D Model Programları; Blender, 3DS Max, Maya, SketchUp vs..

Diğer grafik programları: Photoshop, Illustrator vs..

unitymain-jpg.275044
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.