Merhabalar dün forumda gezinirken bir üyemizin yardım merkezi adı altında açmış olduğu "bilgisayar şifresi kırma" adlı konusunu gördüm. Herkesin bildiğini düşünüyordum lakin bilmeyenlerimiz de varmış en azından bu konu onlara bir rehber olması dileğiyle...
KONU ADRESİ : Bilgisayar Şifresi Kırma | TurkHackTeam
Gereksinim ;
Program
USB Disk veya CD/DVD
Geçici süreliğine kullanılabilecek herhangi bir bilgisayar (İnternet Kafe, Aile üyelerinin, Akraba bilgisayarı vb.)
Program kurmanın artık zor olmadığını düşünerekten halk tabiriyle "Next + Next + Finish" diyerek kurduğumuzu varsayıyorum.
Ardından programı çalıştırıyoruz ve resimlere göre takip ediyoruz.
Burn CD/DVD kısmını seçtikten sonra...
KONU ADRESİ : Bilgisayar Şifresi Kırma | TurkHackTeam
Gereksinim ;
Program
USB Disk veya CD/DVD
Geçici süreliğine kullanılabilecek herhangi bir bilgisayar (İnternet Kafe, Aile üyelerinin, Akraba bilgisayarı vb.)
Program kurmanın artık zor olmadığını düşünerekten halk tabiriyle "Next + Next + Finish" diyerek kurduğumuzu varsayıyorum.
Ardından programı çalıştırıyoruz ve resimlere göre takip ediyoruz.
Burn CD/DVD kısmını seçtikten sonra...
Next ile devam ediyoruz.
Ve ne oldu ? Lisans istedi. RAR dosyası içerisinde extra bir rar dosyası daha mevcut onu çalıştırın ve "GENERATE" butonuna basın.
(Çok saçma bir müzik çalıyor açmadan sessize alın bilgisayarı)
ve üstteki box'da yazan ismi kopyalayın programımızdaki NAME kısmına serial kısmını ise yine aynı şekilde SERIAL NUMBER kısmına yapıştırıp devam edin.
Ve ne oldu ? Lisans istedi. RAR dosyası içerisinde extra bir rar dosyası daha mevcut onu çalıştırın ve "GENERATE" butonuna basın.
(Çok saçma bir müzik çalıyor açmadan sessize alın bilgisayarı)
ve üstteki box'da yazan ismi kopyalayın programımızdaki NAME kısmına serial kısmını ise yine aynı şekilde SERIAL NUMBER kısmına yapıştırıp devam edin.
Parolası unutulan cihaza ne ile müdahale edeceksek CD/DVD veya USB takın program görmez ise refresh (Yenile) butonuna basın ve işaretleyip START butonu ile devam edin.
Ve son nokta USB ile attığımızı varsayarak USB'nin biçimlendirileceğini belirtiyor Yes diyerek yazdırıyoruz burası biraz zaman alabilir.
YAZDIRMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA ;
Gelen ekranda iki adet sayfa linki var bu sayfalarda BIOS'tan açılışta CD-DVD veya Flash Bellek seçme işlemini gösteriyor. Bazı Firmaların anakartları otomatik olarak görüyor fakat sizinki görmezse BIOS'tan seçebilirsiniz veya Boot'u başlatan F tuşlarından birine basarak başlama işlemini hangi diskten yapılacağını seçebilirsiniz. Finish butonuna basarak işlemi bitiriyoruz.
PART 2
NOT : Buradan itibaren yazılı anlatım sunacağım.
YAZDIRMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA ;
Gelen ekranda iki adet sayfa linki var bu sayfalarda BIOS'tan açılışta CD-DVD veya Flash Bellek seçme işlemini gösteriyor. Bazı Firmaların anakartları otomatik olarak görüyor fakat sizinki görmezse BIOS'tan seçebilirsiniz veya Boot'u başlatan F tuşlarından birine basarak başlama işlemini hangi diskten yapılacağını seçebilirsiniz. Finish butonuna basarak işlemi bitiriyoruz.
PART 2
NOT : Buradan itibaren yazılı anlatım sunacağım.
1- Artık şifresi unutulan bilgisayarımıza flash diski takarak Format atar gibi BIOS üzerinden ilk açılışa flash 2. açılış HDD/SSD sıralaması ile kaydedin BOOT işlemi başlayacaktır.
Siyah bir ekran ile karşılanacağız. Bu ekranda "Lazesoft Live CD [EMS Enabled]" seçeneğini seçip "Enter" ile devam ediyoruz.
2- Reset Windows Password seçeneği seçip, Next butonuna tıklayınız.
3- Şimdi ise bilgisayara kurulu olan Windows sürümünü seçin. Çift işletim sistemi kullananlar ona göre seçim yapmalı Rastgele birini seçmeyin.
4- Şimdiki ekranda ise sıfırlamak istediğiniz Bilgisayar kullanıcısını seçiniz. Next butonuna tıklayınız.
5- Son AŞAMA "RESET/UNLOCK" butonuna tıklayarak işletim sistemi parolasını sıfırlamış olacaksınız. Ekrana parolanın sıfırlandığına dair bir messagebox gelecek "OK" butonuna tıklamanızın ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.
VE B1NG0
- Farklı Konularda Görüşmek Üzere -
RAR Pass : sokrat.tht
Lamer_Velet
RAR Pass : sokrat.tht
Lamer_Velet