Pek çok farklı nedenden dolayı harici bir sabit disk ya da flash sürücüye, Usb aygıtından
önyükleme yapmak isteyebilirsiniz
Bir usb aygıtından yükleme yaparken,usb aygıtınızda hangi işletim sistemi varsa o yüklenir.
Bilgisayarınızı normal olarak başlattığınız zaman hard diskinizde yüklü olan işletim sistemi
çalışır.Windows , Linux vb.
Bu basit adımlarla flash disk,harici sabit disk veya diğer boot yapılabilir usb cihazlar ilede
yapabilirsiniz
Zorluk: Kolay
Zaman Gereksinimi: Usb cihazdan boot yapmak 10 ile 20 dk arası değişebilir.
Usb Aygıttan Boot Yapmak
1. Bios Ayarlaında Boot listesinden ilk sıraya USB Aygıt ayarlanmalıdır.
Eğer Usb boot seçeneği ilk sırada değilse bilgisayar normal olarak hard disk üzerinden
başlayacaktır.
İpucu: :Çoğu bilgisayarlarda Usb boot ayarlarında USB yada Silinebilir Aygıtlar
seçilidir ama bazı karışıklıklara karşı boot otomatik olarak listedeki diğer seçenekler
devreye girer. Not: Usb aygıtı ilk sıraya ayarladıktan sonra bilgisayarınız başlarken otomatik olarak
boot listesinde ilk ayarlanan cihaz kontrol edilir.
Sürekli usb aygıtından boot yapmayı planlıyorsanız bir takım sorunlar ile
karşılaşabilirsiniz.
1. Usb cihazınızı kullanılabilir herhangi bir usb portuna takın.
Not: Bir harici sabit disk yada flash disk oluşturmak başlı başına bir iştir.Benim
talimatlarım ile bu işi nasıl yapıldığını öğrenmek isterseniz Bir ISO dosyası USB
cihaza nasıl yazılır adlı ders makaleme göz atabilirsiniz.
2. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
3. Usb cihazdan boot yapmak için herhangi bir tuşa basın - (Press any key to boot
from external device) mesajını görene kadar bekleyin.
Bazı ön yüklenebilir cihazlarda format işleminden önce bir tuşa basmanız istenebilir.
Eğer hiçbirşey yapılmadıysa bilgisayar listedeki diğer boot aygıtını kontrol eder.Bu
genellikle sabit disk olabilir.
Not: Önyükleme usb cihazdan oluyorsa çoğu zaman tuşa basınız istemi
çıkabilir.
4. Bilgisayarınız boot yaparken çoğu flash sürücü veya USB harici sabit disk tabanlı
olmalıdır.
Not: Eğer Windows 8 veya Windows 7 kurulum dosyalarını flash disk üzerinden
yüklüyorsanız kurulum hemen başlayacaktır.
Yukarıdaki adımları deneyip usb cihazdan boot işlemi başlamadıysa diğer maddeleri
tekrar kontrol ediniz
İpuçları & Diğer Bilgiler
1. Bios boot ayarlarını tekrar kontrol edin(Adım 1). Bir numaralı maddede eğer boot
işlemi başlamazsa ilk sıraya usb aygıtı ayarlayın.
2. Bios Listesinde USB Cihaz yok mu ? Eğer cihazınız 2001 veya daha eski
tarihli ise bu özellik bulunmayabilir. Eğer bilgisayarınız yeni ise diğer maddeleri
tekrar kontrol edin.. Bazı bios sürümlerinde isimleri değişik olabilir.(Çıkarılabilir
aygıtlar" ya da "Harici Aygıtlar" )
3. Usb portlarını kontrol edin. Diğer usb portlarında başka cihazlar takılı
olabilir.Onları kontrol edip tekrar boot işlemini deneyin.
4. Başka usb port deneyin. Bazı anakart biosları ilk birkaç portu çalıştırır.Başka bir usb
bağlantı noktasına geçin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın
5. Dosyaları usb cihaza tekrar kopyalayın. Eğer kendiniz dosyaları kopyaladıysanız
hata yapmış olabilirsiniz.Dosyaları sorunsuz olarak tekrar kopyalamayı deneyin.
Iso imajına başlarsanız Iso Dosyası Usb Cihaza nasıl yazılır adlı makaleme göz
atabilirsiniz
önyükleme yapmak isteyebilirsiniz
Bir usb aygıtından yükleme yaparken,usb aygıtınızda hangi işletim sistemi varsa o yüklenir.
Bilgisayarınızı normal olarak başlattığınız zaman hard diskinizde yüklü olan işletim sistemi
çalışır.Windows , Linux vb.
Bu basit adımlarla flash disk,harici sabit disk veya diğer boot yapılabilir usb cihazlar ilede
yapabilirsiniz
Zorluk: Kolay
Zaman Gereksinimi: Usb cihazdan boot yapmak 10 ile 20 dk arası değişebilir.
Usb Aygıttan Boot Yapmak
1. Bios Ayarlaında Boot listesinden ilk sıraya USB Aygıt ayarlanmalıdır.
Eğer Usb boot seçeneği ilk sırada değilse bilgisayar normal olarak hard disk üzerinden
başlayacaktır.
İpucu: :Çoğu bilgisayarlarda Usb boot ayarlarında USB yada Silinebilir Aygıtlar
seçilidir ama bazı karışıklıklara karşı boot otomatik olarak listedeki diğer seçenekler
devreye girer. Not: Usb aygıtı ilk sıraya ayarladıktan sonra bilgisayarınız başlarken otomatik olarak
boot listesinde ilk ayarlanan cihaz kontrol edilir.
Sürekli usb aygıtından boot yapmayı planlıyorsanız bir takım sorunlar ile
karşılaşabilirsiniz.
1. Usb cihazınızı kullanılabilir herhangi bir usb portuna takın.
Not: Bir harici sabit disk yada flash disk oluşturmak başlı başına bir iştir.Benim
talimatlarım ile bu işi nasıl yapıldığını öğrenmek isterseniz Bir ISO dosyası USB
cihaza nasıl yazılır adlı ders makaleme göz atabilirsiniz.
2. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
3. Usb cihazdan boot yapmak için herhangi bir tuşa basın - (Press any key to boot
from external device) mesajını görene kadar bekleyin.
Bazı ön yüklenebilir cihazlarda format işleminden önce bir tuşa basmanız istenebilir.
Eğer hiçbirşey yapılmadıysa bilgisayar listedeki diğer boot aygıtını kontrol eder.Bu
genellikle sabit disk olabilir.
Not: Önyükleme usb cihazdan oluyorsa çoğu zaman tuşa basınız istemi
çıkabilir.
4. Bilgisayarınız boot yaparken çoğu flash sürücü veya USB harici sabit disk tabanlı
olmalıdır.
Not: Eğer Windows 8 veya Windows 7 kurulum dosyalarını flash disk üzerinden
yüklüyorsanız kurulum hemen başlayacaktır.
Yukarıdaki adımları deneyip usb cihazdan boot işlemi başlamadıysa diğer maddeleri
tekrar kontrol ediniz
İpuçları & Diğer Bilgiler
1. Bios boot ayarlarını tekrar kontrol edin(Adım 1). Bir numaralı maddede eğer boot
işlemi başlamazsa ilk sıraya usb aygıtı ayarlayın.
2. Bios Listesinde USB Cihaz yok mu ? Eğer cihazınız 2001 veya daha eski
tarihli ise bu özellik bulunmayabilir. Eğer bilgisayarınız yeni ise diğer maddeleri
tekrar kontrol edin.. Bazı bios sürümlerinde isimleri değişik olabilir.(Çıkarılabilir
aygıtlar" ya da "Harici Aygıtlar" )
3. Usb portlarını kontrol edin. Diğer usb portlarında başka cihazlar takılı
olabilir.Onları kontrol edip tekrar boot işlemini deneyin.
4. Başka usb port deneyin. Bazı anakart biosları ilk birkaç portu çalıştırır.Başka bir usb
bağlantı noktasına geçin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın
5. Dosyaları usb cihaza tekrar kopyalayın. Eğer kendiniz dosyaları kopyaladıysanız
hata yapmış olabilirsiniz.Dosyaları sorunsuz olarak tekrar kopyalamayı deneyin.
Iso imajına başlarsanız Iso Dosyası Usb Cihaza nasıl yazılır adlı makaleme göz
atabilirsiniz