Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
olmuyor hocam o yöntemÖncelikle not defterini aç.
Autorun.inf dosyalarının başında mutlaka [autorun] bulunması gerekir. Kodu yazdıktan sonra ise farklı kaydet seçeneğini seçip, dosya türü olarak .txt yerine tüm dosyaları seçip, dosya ismi olarak ise autorun.inf yazacaksın. Autorun.inf dosyan hangi sürücüde veya klasörde bulunuyor ise ana dizin olarak orayı kabul eder. Ne demek istediğimi aşağıda daha net açıklayacağım.
Benzer bir kodlama şu şekilde olacak.
[autorun]
open=Start.exe
icon=Deneme\usb.ico
label=Örnek Flash Bellek
Yukarıdaki kodlamaya sahip bir autorun.inf dosyamızı bir flash belleğe attık ve flash belleği bilgisayarımıza taktık. Flash bellek K:// sürücüsü olarak gözüktü diyelim. Bu noktada yazdığımız kod şunu yapacak.
Ana dizinde yani flash belleğin doğrudan içinde bulunan start.exe isimli programı açacak.
Flash belleğe, flash bellek içinde bulunan Deneme klasöründeki usb.ico dosyasını ikon olarak yapacak ve flash belleğin ismini Örnek Flash Bellek olarak değiştirecek. Buradaki label komutunun windows explorer'daki yeniden adlandır komutundan farkı daha uzun isimler koyabilmemizi sağlamasıdır.
open, label, ico gibi başka komutlarda bulunmaktadır. Bu komutları istediğiniz gibi sıralayabilir ve istemediklerinizi silebilirsiniz
tarafımca alıntı yapıldı
nasıl çalıştırdın pm atar mısın veya facebook varsa ?Ben autorun'u wın7 de çalıştırdım win 8 de de çalıştırdım ? Vırus programı varsa direk engelliyor amapek üzerinde durmadım ama sanırım başka bir yöntemi yok (ama emin değilim)