Uzayın yıldız fabrikası bulundu!

AeonTr

Katılımcı Üye
1 Eki 2012
634
0
Trabzon
20130420070404_uzay.jpg


Gökbilimciler her yıl Güneş kadar 3000 yıldız üreten bir galaksi keşfetti. HFLS3 adı verilen galaksi Dünya'dan 12.8 milyar ışık yılı uzaklıkta.
Uzayda yıldız üreten bir galaksi keşfetti. Dev galaksinin her yıl Güneş kadar 3000 yıldız ürettiği belirtildi. HFLS3 adı verilen galaksi Dünya'dan 12.8 milyar yıl uzaklıkta bulunuyor. Dev galaksi uzayın yıldız fabrikası gibi yıldız ürettiği belirtildi.
Gökbilimcilere göre yeni keşfedilen galaksi Samanyolu Galaksisi'nden 2000 kat daha üretken olduğu kaydedildi. Bilim insanları galaksinin çok büyük olduğu ve yıldız üreten çok miktarda gaz depoladığını açıkladı.
Cornell Üniversitesi'nden Dominik Riechers "Bu daha önce hiç bu kadar uzaktaki bir galaksi bu kadar detaylı görüntülenmemişti. Bu detaylar galaksilerin nasıl oluştuğunu anlamaya yardımcı olacak. Evrenin ilk şekillenme süreci de anlaşılabilir" dedi.
Galaksinin Güneş'in kütlesinden yaklaşık 40 milyar kat kütleye sahip yıldızlar içerdiği belirtildi. Gaz ve tozların Güneş'in kütlesinden 100 milyar kat fazla olduğu ve hepsinin gizemli karanlık maddelerle çevrildiği belirtildi. Gökbilimciler tüm bunların galaksiyi oluşturduğunu söyledi.
Riechers ilk galaksinin nasıl oluştuğuna dair bilgilerin bu keşifle elde edilebileceğini söyledi. Bilim insanlarına göre evren 13.7 milyar yaşında. Bu galaksideki yıldızların da Big Bang'den 800 milyon yıl sonra oluştuğu tahmin ediliyor.
 

VisionamiaM

Yeni üye
31 Ocak 2013
0
0
Şaşırtıcı. Şimdiden doğup öleceğime üzülüyorum. Belki gelecekte uzaya yılda 1.000 insan gönderirler. Gidilmeyen yerlere gönderirler.
 

HappyHacker

Katılımcı Üye
13 Kas 2011
285
0
Konya
önceden bunlarda bilinmiyordu. inşaallah ölmeden daha ilginç şeyler ögreniriz ve uygularız :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.