Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kaldığı yerden devam etsin derken? Checked özelliğinin true veya false olmasını hatırlamasınımı istiyorsun?
hemen bakıyorum.Checkbox değil ama mantığını anlarsan öğrenirsin zaten visual basic mantığını anlamakla oluyo
Link;
https://youtu.be/gOI_mT8j-oI
Settingse checkbox için bir değer atayıp ona göre check durumu değiştirtebilirsin.. Veya verileri çekip değerin boş olup olmadığını kontrol ettirebilirsin.
anlamadım hocam ?
Baktınmı mantığına
private **** checkBox1_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
{
if (checkBox1.Checked == true)
{
Settings1.Default.asd = true;
Settings1.Default.Save();
}
if(checkBox1.Checked ==false)
{
Settings1.Default.asd = false;
Settings1.Default.Save();
}
}
private **** Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{
if(Settings1.Default.asd == true)
{
checkBox1.Checked = true;
}
else if(Settings1.Default.asd == false)
{
checkBox1.Checked = false;
}
}
baktım ocam mantığı anladım yarın sabah deneyeceiğim. yapamazsam yazarımBaktınmı mantığına
teşekkürler. üstteki arkadaşın videosundan yapamazsam bunu denerim.Hocam C# dilinde anlatayım sen bunu bir program vs ile vb.nete çevirirsin.
İlk önce settingsde bool değişkenli biryer aç ismi farketmez. Oluşturdun boolu false yap sonra ise
CheckBox' a tıklayıp ayarlar kısmından eylemler menüsünü açın (yıldırım simgeli)
Oradan CheckedChanged' i Bulun ve üzerine çift tıklayın.
Açılan kod sekmesinden bunları yazın (vb.net' e çevirirsiniz)
Kod:private **** checkBox1_CheckedChanged(object sender, EventArgs e) { if (checkBox1.Checked == true) { Settings1.Default.asd = true; Settings1.Default.Save(); } if(checkBox1.Checked ==false) { Settings1.Default.asd = false; Settings1.Default.Save(); } }
Daha sonra ise form1 in load kısmına bunu yazın;
Kod:private **** Form1_Load(object sender, EventArgs e) { if(Settings1.Default.asd == true) { checkBox1.Checked = true; } else if(Settings1.Default.asd == false) { checkBox1.Checked = false; } }
Bunu 2 yolla yapabilrsin Regedit kullanarak regedit kaydı oluşturup checkleme olayını regedite kayır ettirip form başlangıcında oradan devam etmesini sağlayabilirsiniz.
Yada
Visual studio da
my settings de ac diye settings oluşturuyoruz
//checkbox1= check1
if check1.checked = true then
my.settings.ac = check1.checked.tostring
elseif chec1.checked = false then
my.settings.ac = check1.checked.tostring
//burada check1'in checkini alıyor neticede çift çıkış olacaktır true yada false
//yani sen programının settings kısmında baktığın zaman ac adlı settings 'in yanında ya true yada false göreceksin
daha sonra
end if ile bitirelim bunlar checkbox1 e yazılacak kodlar
daha sonra kaydettiğin yerden başlaması için
genelde form load a yazarlar
if my.settings.ac = "True"then
check1.checked = true
else
my.settings.ac = "False"
check1.checked = false
end if
bu kadar daha detaylı için özel mesaj atarsan yardımcı olabiliririm.
burada dikkat etmen gereken kısım my.settings programın konumu değiştirince sıfırlanır . ama regedit öyle değil her konumda aynı değeri verir değişmez özel mesaj at daha fazla yardımcı olabilirm.