Merhaba arkadaşlar kısacık boş bir vaktim vardı benimde aklıma hemen şey geldi; geçenlerde bir arkadaşımız chat uygulaması yapmamı istemişti özelden. Bende vaktim yoktu ama şuan hemen 10 dakikada birşeyler hazırladım. Binanın temeli bu artık siz dekore edersiniz 
Giriş, Login paneli için de diğer konumda anlatmıştım ; BUYRUN.
Şimdi öncelikle belirtmek isterim ki sadece taslaktır. FTP üzerinden iş görür. Biliyorum ki yeni başlayan arkadaşlar çok chat uygulaması yapmak istiyor ve örnek bulamıyor veya yeterli gelişmişlik yok diye düşündüm. Öyle basit bir taslak çıkardım.
Ana formu ben böyle tasarladım. Siz kendiniz tema ekleyebilirsiniz yada Login formu buraya bağlayabilirsiniz.
Form 1 Eklenecek Kütüphaneler;
Gönder Butonu;
Bir adet Timer ekleyin ve ;
FTP adresinizde genel.txt'nin oldugu dizine odalar adında klasör oluşturun.(Değiştirebilirsiniz)
Oda Oluştur Butonuna;
Gelelim Form2'ye;
Tekrar kütüphanelerimizi seçiyoruz;
Görünüm, tasarım yine tamamen size kalmış.
Bir adet Timer;
Gönder Butonuna;
İlk oluşturduğunuz odaya sonradan girip mesaj geçmişini görebilirsiniz.
Odaya giren herkese karşılama mesajı verir.
Herkes katılabilir.
Bu kadar arkadaşlar. Çok basit 10 dakikanızı almayacak güzel mantıklı bir chat projesi. İşine yarayacaklara hayırlı olsun. Aklınızda oluşturmamı istediğiniz herhangi bir proje var iste yorum kısmında belirtirseniz güzel olur. Kolay & zor farketmez elimden geldiğince yapar buraya taslak olarak atarım saygılarla hayırlı akşamlar..
Giriş, Login paneli için de diğer konumda anlatmıştım ; BUYRUN.
Şimdi öncelikle belirtmek isterim ki sadece taslaktır. FTP üzerinden iş görür. Biliyorum ki yeni başlayan arkadaşlar çok chat uygulaması yapmak istiyor ve örnek bulamıyor veya yeterli gelişmişlik yok diye düşündüm. Öyle basit bir taslak çıkardım.
Ana formu ben böyle tasarladım. Siz kendiniz tema ekleyebilirsiniz yada Login formu buraya bağlayabilirsiniz.
Form 1 Eklenecek Kütüphaneler;
Kod:
Imports System.IO
Imports System.Net
Gönder Butonu;
Kod:
Try
Dim client As New Net.WebClient
client.Credentials = New Net.NetworkCredential("kullanıcı adı", "şifre")
client.UploadString("ftp://ftp.siteadresi/genel.txt", RichTextBox1.Text & Label3.Text & " : " & RichTextBox2.Text + vbNewLine)
Catch ex As Exception
MsgBox("Servere bağlanılamıyor..Daha sonra tekrar deneyiniz..")
End Try
Bir adet Timer ekleyin ve ;
Kod:
Try
RichTextBox1.Text = client.DownloadString("ftp://ftp.siteadresi/genel.txt")
Catch ex As Exception
MsgBox("Sunucu Hatası Lütfen Daha Sonra Tekrar Deneyiniz!")
End Try
FTP adresinizde genel.txt'nin oldugu dizine odalar adında klasör oluşturun.(Değiştirebilirsiniz)
Oda Oluştur Butonuna;
Kod:
Dim wr As WebRequest = WebRequest.Create("ftp://ftp.siteadresi/odalar/" & TextBox1.Text & ".txt")
wr.Method = WebRequestMethods.Ftp.UploadFile
wr.Credentials = New NetworkCredential("kullanici adı", "şifre")
Using r = DirectCast(wr.GetResponse(), FtpWebResponse)
End Using
Try
client.UploadString("ftp://ftp.siteadresi/odalar/" & TextBox1.Text & ".txt", "Hoşgeldin " & Label3.Text + vbNewLine)
Catch ex As Exception
End Try
Form2.Label2.Text = Me.TextBox1.Text
Form2.Show()
Gelelim Form2'ye;
Tekrar kütüphanelerimizi seçiyoruz;
Kod:
Imports System.IO
Imports System.Net
Görünüm, tasarım yine tamamen size kalmış.
Bir adet Timer;
Kod:
Try
RichTextBox1.Text = client.DownloadString("ftp://ftp.siteadresi/odalar/" & Label2.Text & ".txt")
Catch ex As Exception
MsgBox("Servere bağlanılamıyor..Daha sonra tekrar deneyiniz..")
End Try
Gönder Butonuna;
Kod:
Try
client.Credentials = New Net.NetworkCredential("kullanici adı", "şifre")
client.UploadString("ftp://ftp.siteadresi/genel.txt", RichTextBox1.Text & Label4.Text & " : " & RichTextBox2.Text + vbNewLine)
Catch ex As Exception
End Try
İlk oluşturduğunuz odaya sonradan girip mesaj geçmişini görebilirsiniz.
Odaya giren herkese karşılama mesajı verir.
Herkes katılabilir.
Bu kadar arkadaşlar. Çok basit 10 dakikanızı almayacak güzel mantıklı bir chat projesi. İşine yarayacaklara hayırlı olsun. Aklınızda oluşturmamı istediğiniz herhangi bir proje var iste yorum kısmında belirtirseniz güzel olur. Kolay & zor farketmez elimden geldiğince yapar buraya taslak olarak atarım saygılarla hayırlı akşamlar..
Son düzenleme: