Selamun Aleyküm Arkadaşlar Bi Sorunum Var Visual Basic 2010 İle Form Otomatik Açılacak Benim Belirlediğim Zaman Kapanacak Yani Form Bir Kaç Saniye Sonra Kapanmasını İstiyorum Nasıl Yapıcam
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Private Sub GorunSonraKapan(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Shown
Task.Delay(5000).ContinueWith(Sub() Application.Exit())
End Sub
Hah yahu.. En sonunda programlama sorusu soran birileri...
Kod:Private Sub GorunSonraKapan(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Shown Task.Delay(5000).ContinueWith(Sub() Application.Exit()) End Sub
Bu kodu eklemen yeterli. Ne yaptık?
Önce Shown eventini işleyen bir sub yazdık. Yani bu sub form göründükten hemen sonra çalışır. Ardından dedik ki "Task çalıştıracağım ama önce 5000 milisaniye uyu, sonra anonim metod olarak Application.Exit()'i çalıştır yani programdan çık."
VB.NET süper bir dil değildir... Ama madem oradan gidiyorsun eventler nelerdir, ne ne zaman olur mutlaka öğren. Threading nedir, ne zaman thread, ne zaman System.Windows.Forms.Timer, ne zaman backgroundprocess, ne zaman task kullanırsın bunları da mutlaka öğren. Basit arayüzler yapıyorsun diye kimse yüksek maaş vermez sana üstad, geliştir.
Bu arada kırmız renkli kalın yazı garip oluyor üstad, normal fontta yaz gitsin. Yoksa ben de sana cevaplarımı hep böyle yazarım.
zztri Hocam Sağolum TamDa Dedimki Zztri Hocam Mesaj Yazıcak içime Doğmuştu