Merhaba THT Ailesi;
Arkadaşlar ben Vb.net de Textbox'ı dönüştürücü olarak kullanmak istiyorum. Nasıl derseniz hem sözel olarak anlatacağım hemde görsel.
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi benim formumda 2 tane Textobox, 1 Tane buton olacak.
Textbox 1'ê girdiğim metin'i yani şifreli metin'i ben buton'a bastığımda çözülmüş halde textbox2'de gösterecek.
Fakat algoritmasını ben belirleyeceğim. Mesela şu şekilde;
Textbox1 e girilen "q" harfi, Textbox2 ye "a" olarak çıksın.. gibi.
yada Textbox1 girilen metin şu olsun: büyücü¢adı
Butona tıkladıgımda Textbox2 de görülmesi istediğim metin şöyle olmalı: büyücü[CTRL]adı
yani kodda Textbox1'e girilen "¢" harfi, Textbox2 de "[CTRL] olarak çıksın.
umarım anlatabikmişimdir..
Ben bu olayı yapamadım işte. Sizden yardım istiyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkürler.
Arkadaşlar ben Vb.net de Textbox'ı dönüştürücü olarak kullanmak istiyorum. Nasıl derseniz hem sözel olarak anlatacağım hemde görsel.
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi benim formumda 2 tane Textobox, 1 Tane buton olacak.
Textbox 1'ê girdiğim metin'i yani şifreli metin'i ben buton'a bastığımda çözülmüş halde textbox2'de gösterecek.
Fakat algoritmasını ben belirleyeceğim. Mesela şu şekilde;
Textbox1 e girilen "q" harfi, Textbox2 ye "a" olarak çıksın.. gibi.
yada Textbox1 girilen metin şu olsun: büyücü¢adı
Butona tıkladıgımda Textbox2 de görülmesi istediğim metin şöyle olmalı: büyücü[CTRL]adı
yani kodda Textbox1'e girilen "¢" harfi, Textbox2 de "[CTRL] olarak çıksın.
umarım anlatabikmişimdir..
Ben bu olayı yapamadım işte. Sizden yardım istiyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkürler.