VB'de Arama mantığı

bykzlu-x

Üye
9 Ocak 2008
190
5
Visual Basic'de çok basit bir arama mantığı bununla ilgili örnek aşağıda;
Üç kişiye ait Ad ve Soyad bilgileri giriliyor "Bu sayıyı arttırabilirsiniz" ve girilen bu bilgiler içerisinde aranılan AD'a göre kaç kişinin olduğunu bulan ve toplam kaç kişi bulunduğunu yazan program.
Öncelikle form'a iki tane command buton ekliyoruz ve bu butonlardan arama yaptıracağımız butonun adını cmdArama Bilgi giriş yapacağımız butonun adına ise cmdBilgiGiris olarak değiştiriyoruz. Kodlar aşağıda;
Dim adsoy(3, 2)
Dim ara, i, j, y

Private Sub cmdArama_Click()
ara = InputBox("Aranan Adı Girin")
For i = 1 To 3
If ara = adsoy(i, 1) Then
y = y + 1
Print adsoy(i, 1), adsoy(i, 2)
End If
Next i
Print "Toplam"; y
End Sub

Private Sub cmdBilgiGiris_Click()
For i = 1 To 3
For j = 1 To 2
adsoy(i, j) = InputBox("Adı Giriniz")
Next j
Next i
End Sub


Kolay gelsin
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.