Merhaba arkadaşlar,
Keyubu üzerinden VDS kiraladım. Amacım bu sunucu üzerinden bazı oyunları oynamaktı.
Ancak, Anti-Cheat sistemleri kullanan oyunlara girmeye çalıştığımda, sunucum otomatik olarak "Sanal Makine (Virtual Machine)" olarak algılanıyor ve oyuna girişime izin verilmiyor engelleniyor.
Bu durumun, anti-hile sistemlerinin sunucudaki sanallaştırma sürücülerini (örneğin; VirtIO, Hyper-V, VMware) veya veri merkezi IP adreslerini tespit etmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Sorum şu:
Şimdiden teşekkürler.
Keyubu üzerinden VDS kiraladım. Amacım bu sunucu üzerinden bazı oyunları oynamaktı.
Ancak, Anti-Cheat sistemleri kullanan oyunlara girmeye çalıştığımda, sunucum otomatik olarak "Sanal Makine (Virtual Machine)" olarak algılanıyor ve oyuna girişime izin verilmiyor engelleniyor.
Bu durumun, anti-hile sistemlerinin sunucudaki sanallaştırma sürücülerini (örneğin; VirtIO, Hyper-V, VMware) veya veri merkezi IP adreslerini tespit etmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Sorum şu:
- Kiralanmış bir VDS/VPS sunucusunun, anti-hile sistemleri tarafından bir Ev Bilgisayarı (Home PC) gibi algılanmasını sağlamak için hangi teknik ayarlamalar yapılabilir?
- Özellikle Windows Server işletim sistemi üzerindeki sanallaştırma izlerini (Registry kayıtları, donanım kimlikleri, sistem sürücüleri vb.) gizlemek veya değiştirmek için bilinen güvenli (hesap yasaklanma riski olmayan) yöntemler var mıdır?
- Keyubu gibi büyük bir sağlayıcıdan kiralanan sunucularda, IP adresinin bir veri merkezi adresi değil de, "İkametgah (Residential)" IP'si gibi görünmesi için güvenilir bir yöntem mevcut mudur?
Şimdiden teşekkürler.