Selamlar Türk Hack Team üyeleri, Ben TENGRY
Siber Güvenlik #1
VirtualBox ve VMware kullanma konusunda detaylı rehber hazırladım, basit bir konu olsa dahi en baştan her şeyi anlatmadan önce ufak detaylı bilgilendirmeleri yapmak istedim. İyi Forumlar
VirtualBox

Oracle VM VirtualBox kullanıcıların Mac, PC, Linux ya da Oracle Solaris sistemlerinde birden fazla işletim sistemi çalıştırmasına olanak sağlar.
Oracle Secure Global Desktop kullanıcıların bir veri merkezindeki veya buluttaki verilere ve uygulama yazılımlarına uzaktan erişmesine olanak tanır.
VirtualBox, en çok tercih edilendir. Ücretsiz olmasından dolayı da eğitimleri VirtualBox üzerinden anlatılır.
Tavsiyem yüklü kalıp yedekde kalmasadır.
> Youtube yapılan kurulumların çoğu eksik bu yüzden siteyi iyi bir şekilde inceleminizi tavsiye ederim.
VMware

VMware, ücretlidir bu yüzden Kali Linux, Parrot OS kurarken videolarda pek rastlanmaz.
ŞİMDİ GELELİM HANGİSİNİ KULLANMALIYIZ?
> Yeni başladıysanız tavsiyem VirtualBox kullanmanızdır. Ücretsiz olması ve VMware göre daha sade kaldığı için VİrtualBox ile başlayın.
NOT : Gerekli seviyeye geldiğiniz zaman devam edemezsiniz. Hatalar sorunlar peşinizi bırakmaz.
Bu yüzden işin öğrenme kısmını VirtualBox'a bırakmanız gerekir.
VMware

VMware masaüstü yazılımları, kullanıcıların bilgisayarlarına birden çok işletim sistemi kurmasını sağlar.
Bu özellik ile Dual Boot yönetim işlemlerine gerek duyulmadan, mevcut bilgisayarda çok sayıda işletim sistemi ile kullanılması desteklenmektedir.
> İleri seviyelere geldiğiniz zaman VMware geçebilirsiniz. Fiyat konusunda pahalıdır bu yüzden güvenilir farklı yerlerden satın alabilirsiniz.
NOT : VMware daha kullanışlı ve daha üst programdır.
NOT 2 : FREE KEY KULLANMAYA ÇALIŞMAYIN.
FREE KEY kullanmanızı tavsiye etmem
Yöntem olarak program indirtip key üretme tarzı yöntemleri mevcuttur.
1 ay ücretsiz kullanma kampanyasını yeni başlayıp kullanarak boşa kullanmanızı pek tavsiye etmem.
VESSELAM
Son düzenleme: