Selamun aleyküm arkadaşlar ben visual studio 2017 de vb.net i kullanıyorum 5 dakikadan geri sayacak bir şekilde bir geri sayım yapmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
https://www.turkhackteam.org/c-j-vb-net-net-dilleri/957275-vb-net-geri-sayim-yapma.html
Bu Konu işinize yarayabilir.
iyi forumlar
Teşekkür ederim fakat ben 5 dakika demiştim burdaki kodda 5 dakikayı nasıl ayarlayabilirim?
Dim sayac as integer=<başlangıç değeri>
timer'ın tick event'i de şöyle olur;
sayac=sayac-1 Label1.Text=sayac.ToString if sayac=0 then 'sayaç sıfır olunca yapacaklarımız burada timer1.Enabled=false end if
Vb.net den anlayan biri gibi gözüküyorsunTeşekkür ederim ama "sayac=sayac-1 Label1.Text=sayac.ToString if sayac=0 then 'sayaç sıfır olunca yapacaklarımız burada timer1.Enabled=false end if" bu kodları nereye yazacağım?
Anladım ne yazarsak ordan geriye sayıyor fakat ben bunu 5:00 yapamıyorum onu nasıl düzeltebilirim?
Timer1 Interval'ine :
Timer İntervalleri mili saniye değerinde çalışır yani 1000 milisaniye 1 saniyeye Eşittir 60 saniye = 60000 milisaniye 5 dakika = 300000 Yazacaksın