Donanım VPN %100 Gizlilik Sağlar mı?

hkfa

Yeni üye
7 Ara 2020
17
0
Kaspersky vpn kullanıyorum ücretsiz olanı günlük 500 MB ve sunucu İstanbul gösteriyor internette takılmam IP adresimi gösterir mi devlet bile görebilir mi ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

oCeANzzz

Yeni üye
27 Kas 2020
26
0
Amasya
baktım ıp ni buldum bulmak çok kolay [söylemiyim nasıl olsa burası hacker dolu] 16 saat önce googleye girmişsin 16 buldum ama bu 2 gün 16 saat öncede olabilir kısaca ıp ni iyi (bilgili ) bir hacker rahatlıkla bulur devlet (beyaz yakalılar) on dakikada bulur yanii
 

Rumexus

Kıdemli Üye
26 Ocak 2016
2,159
325
Merhabalar,

Şöyle düşünün yüzünüzü güneşe çevirseniz bile güneş arkanızda yani vpn bile kullansanız Ip adresiniz arkaplanda ve biri gelip yüzünüzü güneşe çevirirse güneşi görebilirsiniz yani Ip adresinizi araştırarak öğrenebilirler tabi bu öyle gidip Ip adres bulayım demekle olmuyor çok korkmanıza gerek yok ama kötü niyetli kullanmanızı da tavsiye etmem. İyi forumlar.
 

weychel

Yeni üye
7 Nis 2020
46
9
VPN hizmetleri illegal işler için değil kendileri de bunu söylüyor zaten. Hizmetin amacı internet sağlayıcısının seni izlemesini önlemek ve Türkiye tarafından engellenmiş sitelere giriş sağlamak. Ekstra olarak heçkırların bazı saldırılarına karşı güvenlik sağlar. Log tutup silseler dahi, tutmamaları imkansız çünkü tüm bilgiler veri tabanından geçer, herhangi bir mahkeme kararı ile tüm bilgileri vermek zorundalar yoksa şimdi tüm VPN hizmetleri kapanmıştı. En kötü BTK tarafından Türkiye'de engellenirdi.

Gizlilik hakkında bir konum var göz atabilirsin:
https://www.turkhackteam.org/bilgis...ger-konulari-unutun-ucretsiz-vpn-chorome.html
 

kamulas33

Üye
20 Kas 2007
93
0
N/A
VPN'lerin en temel mantigi kullanici herhangi bir sunucuya baglanir ve bu sunucu uzerinde internet ile iletisime gecer tabiki bu iletisim trafiklerini sifreleyerek baska kisilerin izlemesini engeller. Ancak ortada soyle bir durum var ki vpn kullanirken gerceklestirmis oldugun butun islemler kayit altina tutulur, tutmayan yoktur bunun aksini iddaa etseler bile. Vpn sirketi gerceklestirmis oldugun islemleri gorebilirken isp(internet service provider turkcell, ttnet vs.) goremez. Yapmis oldugun herhangi bir saldirida senin baglanti kurmus oldugun vpn'in ip adres tespit edilir. Host kayitlarinan vpn sirketi bulunur ve mahkeme izni ile belirli saatler arasi belirli tutulan kayitlar istenir boylece senin gercek kisisel ip'ni bulurlar. Bu ip'nin isp'si ile iletisime gecilir ve lokasyonun, kisisel bilgilerin ogrenilir ve gerekli islemler baslatilir. Her zaman bu kadar ugrasilmaz ama en basit sekilde boyle ilerler diyebiliriz. Eger bir sekilde anonimity emelin varsa hidden service olarak gece tor'u kullanman en uygun olacaktir. Gunumuz teknolojilerine bakarsak anonimity acisinan vpn'e gore kat kat fazladir. Arastirmalar ile detaylarina bakabilirsin. Tabiki sadece tor da yetmez full + full gizlilik icin. Tails, whonix gibi farkli *nux isletim sistemlerini incelemen uygun olacaktir. Iyi calismalar
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.