Hocalarım ben öncelikle dil öğrenmeye htmlden başlayacağım sonra biraz araştırdım CSS öğrenmem gerekiyormuş ondan sonra hangi dili ögrenmeliyim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
HTML/CSS ayrılmaz ikililer diyebiliriz HTML ile iskeleti oluşturur CSS ile görselliği sağlarsın yalnız buna birde işlevsellik ve daha ileri seviye görsellik katmak isteyebilirsin işte bu aşamada JavaScript sana fazlasıyla yardımcı olacaktır. Eğer Front End developer olmak istiyorsan temelde bu üç dili ve framework/kütüphanelerini öğrenmen yeterli fakat bu üçünü iyice öğrendikten sonra temel seviyede bile olsa PHP/Python/ASP gibi bir dil ile back end tarafına da bakman iyi olur. Eğer back end olarak çalışacaksan buna net bir dil söyleyemem pek çok dil var bu alanda ama örneğin PHP öğrenerek back end geliştiriciliğe girebilirsin. PHP sunucu bulması kolay, bedava, açık kaynak, çok kullanılan, kolay ve kaynak bulması kolay bir dil olduğu için bu dili başlangıç için önerdim. Eğer back-end olarak gelişmeye karar versen bile bir miktar HTML/CSS/JS öğrenmen iyi olacaktır.
html css
js jquery
php pdo
mysql