dostum bionluk gibi siteler san iş sağlamadan önce bazı şartları var(vardı yani hala öylemi bilemiyorum). daha önce yapmış olduğun işleri referans olarak göstermen gerekiyor. buyüzden oralarda ilk işi almak zor.
sana tavsiyem öncelikle hosting yönetimini iyi öğren. daha sonra php ile sağlam bir tema motoru ve admin paneli hazırla.
bu php ile yazdığın kodun 10mb yi(tema yüklenmemiş hali ile) geçmediğine emin ol bu şekilde daha çok sunucuya entegre edebilirsin. bazı hostingler gerçekten az yer veriyor kullanıcıya. ki kullanıcının mail adresi filan da olur illaki.
eğer yazdığın sistem sağlam olursa başlarda 800-1000 tl arasına satarsın. zamanla çevre edindikçe fiyatı arttırırsın.
ilerleyen zamanlarda sırf hosting yönetimi için bile sana ulaşanlar olur. önemli olan ilk kitleyi doğru edinmen. biraz şans işi.
çevrendekilerden "bak böyle bir iş var burdan kesin 5.000-10.000 kaldırıRIZ" diycek olur. onlara sakın aldanma. 5.000-10.000 lirayı kimse firma olmayan birisine vermez. dolandırılma yani dikkat et. başlangıçta kazanacağın en büyük para 2.000 lira olur. oda özel sistemler için istek olursa.
yukarıda benim iş hayatımın kısa bir özetini okudun az önce.
bu süreçlere gelmem 2-3 yılımı aldı(piyasada yaptığım ilk iş). yazılımsal olarak bu seviye gelmem 6-7 yılımı aldı. öyle 1-2 ayda çok para kazanacağının hayalini kurma. terlemeden yorulmadan para kazanılmıyor. eğer terlemeden yorulmadan kazandıysan zaten o paranın değeri olmuyor yine kazanırım nede olsa kafasında bir anda tuzla buz oluyor o para.
En önemli uyarı. eğer öğrenciysen(üni dahil) müşterilerine kesinlikle yaşını söyleme. bunu anlarlarsa veya öğrenirlerse 1000 liraya yaptığın işi bir anda 500 e filan çekmeye kalkışıyorlar. fiyatta taviz verme en fazla 100 lira filan düş. Ama müşterinin sana alışması adına toplu iş getirme durumu olursa iş başı 200-300 lira oynayabilirsin. o kadar işi bir kişiye teslim edecek olan müşteri o düşürdüğün fiyatı sonradan ek istekler ile tekrardan ödüyor sana zaten.