öncelikleselamun aleyküm forumda yeniyim konuyu nerede açacağımı bilmiyorum yanlış açtıysam kusura bakmayın
konu şu ben bir web sitesi yapıyorum ve bunu yaptığımda login kısmında giriş'e bastığımda söyle bir hatayla karşılayprum ve bunu araştırmama rağmen hiçbir şekilde çözemedim yardımcı olurmusunuz arkadaşlar
hata;
hata verdiği yerler;
377;
90;
$yonetim->giriskontrol($kulad,$sifre,$baglanti);
konu şu ben bir web sitesi yapıyorum ve bunu yaptığımda login kısmında giriş'e bastığımda söyle bir hatayla karşılayprum ve bunu araştırmama rağmen hiçbir şekilde çözemedim yardımcı olurmusunuz arkadaşlar
hata;
Kod:
Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '* from yonetim kulad='123' and sifre='96de4eceb9a0c2b9b52c0b618819821b'' at line 1 in C:\xampp\htdocs\kurumsalsite\yonetim\assets\fonksiyon.php:377 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\kurumsalsite\yonetim\assets\fonksiyon.php(377): PDOStatement->execute() #1 C:\xampp\htdocs\kurumsalsite\yonetim\index.php(90): yonetim->giriskontrol('123', '123', Object(PDO)) #2 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\kurumsalsite\yonetim\assets\fonksiyon.php on line 377
hata verdiği yerler;
377;
Kod:
function giriskontrol($kulad,$sifre,$vt){
$sifrelihal=md5(sha1(md5($sifre)));
$sor=$vt->prepare("update * from yonetim kulad='$kulad' and sifre='$sifrelihal' ");
$sor->execute();
if($sor->rowCount()==0):
echo'<div class="alert alert-danger mt-5 col-md-5 mx-auto">BİLGİLER HATALI <i class="ti-alert"></i></div>';
header("*******:2,url=index.php");
else:
$gelendeger=$sor->fetch();
$sor=$vt->prepare("update * from yonetim set aktif=1 where kulad='$kulad' and sifre='$sifrelihal' ");
$sor->execute(); [COLOR="Red"]/// hata 377 burası[/COLOR]
echo'<div class="alert alert-info mt-5 col-md-5 mx-auto">GİRİŞ BAŞARILI <i class="ti-check"></i></div>';
header("*******:2,url=control.php");
$id=self::sifrele($gelendeger["id"]);
setcookie("kulbilgi",$id, time() + 60*60*24);
//cookie
endif;
} // giris kontrol
90;
$yonetim->giriskontrol($kulad,$sifre,$baglanti);
Kod: