Web sitesi açacak kişilere bilgiler / 'TÜRKÇÜ

'TÜRKÇÜ

Kıdemli Üye
3 Haz 2017
2,059
2
Merhaba, arkadaşlar. Bugünkü konumuz; web sitesi kurarken hangi hususlara dikkat edeceğimiz olacak. Öncelikle, bir liste sıralayalım ve sırayla açıklayalım.



- Barınma alanı ( hosting ) seçimi.
- Alan adı ( domain ) seçimi.
- web sitesinin, alt yapısını seçme.
- sitem ne ile ilgili olmalı ?
- güvenlik.
- üye çekme




Barınma alanı, hosting seçimi.

Bu konunun, önemli bir konu olduğunu söylemekte fayda var. Şöyle diyebilirsiniz, ne olacak sanki ? Sonuçta, sadece site dosyalarım orda duracak. Ama olayı, böyle düşünmeyin. Örnek vererek, bir anlatım yapayım. Şimdi, siz gidiyorsunuz xx sitesinden hosting hizmeti alıyorsunuz bir bakıyorsunuz. Hosting şirketi ortadan yok olmuş veya xx şirketimizin sunucusu ( serveri ) aşırı yavaş. Ne olacak ? Sitenize gelen ziyaretçinin olumsuz bir tavır almasını sağlayacak. Bir başka durum ise siz bir web site tasarımı yaptırdınız sanalda, google'de hiç bulunmayan ve bunu xx hosting şirketinin sunucusuna attınız. Bir baktınız ki bütün Google binlerce TL verip yazdırdığınız web sitesi yayıldı. Dediğim, gibi bu tip sorunlar ve binlerde nedenden dolayı dikkatli seçim yapmalısınız.



Alan adı ( domain ) seçimi


Bu husus, gerçekten çok çok önemli. Çünkü, aldığınız bu alan adı hem Google sıranızıda etkileyecektir. Örneğin, " teknoloji " .com olan alan adını aldınız. Google 'ye teknoloji kelimesini yazınca direk DNS sunucusu sizin web sitenizi, alan adınızı yönlendirir. Bu sebepten dolayı alan adı seçimi çok önemlidir.



Web sitesinin, alt yapısını seçme.


Buda diğerleri gibi ciddi bir husus. Çünkü, güvenlik açıkları gibi gibi hususlar olabiliyor. Bu yüzden, script kullanmamanızı. Bunların yerine, bu sitede olduğu gibi xenforo kullanabilirsiniz veya ünü fazla duyulmuş diğer altyapılara da göz gezdirebilirsiniz. Örnek olarak mybb, xenforo, vbulletin v.b göz gezdirebilirsiniz.



Siteniz, ne ile ilgili olmalı.


Bunun, net cevabı şudur ki en iyi hangi konuda bilgiliyseniz o konuda web sitesi açın. Bu sizi, daha da ileri taşıyacaktır.



Güvenlik


Dediğim gibi güvenilir, herkes tarafından duyulmuş, herkes tarafından kullanılan. Eklentiler, temaları kullanın. Ama şunada, değinmek gerekiyor ki fazla eklenti güvenlik açığına yol açabilir. Ne kadar kullandığınız temanın üstünde değişiklik uygularsanız açıklar meydana gelecektir.



Üye çekme.

Sosyal medya platformları, Google adwords veya SEO şirketleri ile üye çekebilirsiniz. Diğer bir konu ise backlinktir.



Bir daha ki konuda görüşmek üzere.


Saygılarımla..
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.