Web teknolojileri için hangi dilleri öğrenmeliyim?

rufiqcavadov

Katılımcı Üye
21 Eyl 2019
917
1
139
Mesela. Şu anda Python temel seviyelerini bitirdim. Özel eğitim alıyordum. Baya Python temel konularına artık neredeyse hakim sayılırım. Anlıyorum en azından kodu okurken az çok ama mesela web odaklı da çok meraklıyım. Mesela konu ekleme, silme, düzenleme bunun üzerinde proje geliştirmeyi seviyorum yani Web üzerinde. Ama bu tarafdan da Python öğreniyorum. Şimdi Daha önce 2018 yılında PHP öğrenip o yıllarda bırakmıştım. Yani nasıl bırakmıştım proje falan geliştiriyordum kendim için ama öyle basit crud işelmleri ile ve s. OOP konularına az çok baktım ama onunla geliştirdiğim herhangi bir sistem olmadı. Şimdi NodeJS falan diyorlar. PHP falan öldü diyorlar ve insanı gerçekten ruhtan salıyorlar. Ben nereye gideyim. Bu tarafdan JS'yi de seviyorum. Sebebi ise daha çok teknolojilerde kullanılması. Örneğin: NodeJS, ReactJS, ElectronJS bir sürü yerlerde mesela kullanılıyor bu. Ama bu tarafdan Python ile ne yapacaksın sualını veren insanlara ise şu cevabı verdim. Python ile hem Django öğrenerek belki ileride web geliştirim dediğim de oldu ne bileyim masaüstü uygulamalar geliştirebileceğim zamanlar da olur dedim insanlara öğrendikten sonra tabii ama. Biri o yavaş yapamazsın dedi diğerine sorduğumda Python daha çok veri analizi işlerinde kullanılıyor falan dediler. Yani şu anda nereden başlasam bilemiyorum. Ama web dillerini de seviyorum web uygulamaları yazmayı. JS baya zevkli dil ama bu tarafdan Python'ı da sevdim nedense.
 

EX

Moderatör
29 Mar 2020
1,909
5
1,249
Merhaba, Python öğrenimini bırakmadan gelişim göstermeye devam edin. PHP günümüz de bu alan üzerine bildiğiniz kabul edilir bir nevi geçmişe dayalı mecburi bir dil olur.. Akabinde JS ve türevleri gelir ve bu konuya da hakimsiniz.. Gelişim göstermeniz de ki önerim C#, C ve C++ dillerine de hakim olmanız olacaktır ileriyi de düşünmek adına geliştirici olabilmek için.
 

rufiqcavadov

Katılımcı Üye
21 Eyl 2019
917
1
139
Merhaba, Python öğrenimini bırakmadan gelişim göstermeye devam edin. PHP günümüz de bu alan üzerine bildiğiniz kabul edilir bir nevi geçmişe dayalı mecburi bir dil olur.. Akabinde JS ve türevleri gelir ve bu konuya da hakimsiniz.. Gelişim göstermeniz de ki önerim C#, C ve C++ dillerine de hakim olmanız olacaktır ileriyi de düşünmek adına geliştirici olabilmek için.
Peki hocam şimdi daha önce C, C++ yazmadım. Bunlar da zor diller diyorlar. C# hiç yazmadım ve bakmadım bile. Ama az çok PHP çalışma prensipine hakimim ama onu da öldü diyorlar böyle oldu şöyle oldu. Konu ekleme, kullanıcı kayıt gibi işlemleri ve s yönetmem için de aklıma PHP den başka dil gelmiyor. Tabii C# da kullanılıyor Web alanında Java da diyorlar ama bu işlemleri onun üzerinden hiç ama hiç bilmiyorum. Canımı sıkan da bu. Keşke öğreten birilerini bulsam uzaktan bana direkt temeli anlatıp hangi adımları takip edebileceğim birileri mesela nasıl desem. Öğrenilmesi gerekli konuları. Python öğrenmeye zaten devam edeceğim çünkü çok kolay bir dil gibi ama onda da 20 gündür öğrenmeme rağmen basit bir console appde takıldım. Canım sıkıldı sonra ama motivemi kırmadım. Birşeyler yazmak kendim ekranda kendi uygulamamı görebilmek istiyorum. Bu hem desktop olur hem de Web app farketmez.
 

EX

Moderatör
29 Mar 2020
1,909
5
1,249
önceliğin pes etmemen.. burada takıldığın her sorun için yardım alabilirsin onun dışında basit bir alan ile uğraşmıyorsun.. Gelişmek senin ellerinde olan bir durum.. Akabinde burada yer alan Ar-Ge tim üyeleri veya yazılım kulüplerinden gerekli desteği alabilirsin.. Bunlardan önce de çaba sende bitiyor..
 

Joe101

Hunter
23 Haz 2023
27
15
Bu kişisel tercihlerine göre verebileceğin karar. Burada kim ne yazarsa yazsın seni senden daha iyi bilemez. Sen de kararsızsan birinini üzerine yürü. Yapamazsan ya da sevmezsen diğeri. Web geliştirme tarafında ilerleyeceksen Django ve Flask araştır derim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.