Wifi ağından virüs bulaştırmak mümkün mü?

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,381
2,575
Merhaba Değerli Üyemiz, aynı ağdaki cihazlara virüs bulaştırmak tabi ki de mümkündür. Özellikle, bu ağa bağlı olan diğer cihazlarda bir güvenlik açığı bulunursa, bir cihazdan diğerine virüslerin bulaşması çok büyük bir olasılıktır.

İyi Forumlar
 
25 Eyl 2012
211
1
Sakarya
Eğer Windows işletim sistemli bir cihaza virüs bulaştırmaksa amacın, biraz zor. Ama imkansız değil. Sebebi ise Windows'un güvenlik duvarı.
Sen kendi makinenden diğer makineye paket gönderimi yapıyorsun, diğer makine dışarıdan gelen paketi karşılıyor. Windows dışarıdan gelen neredeyse tüm bağlantıları reddeder. TCP mantığını biraz bilmen gerekir. Eğer karşı makineden sana istek gelirse, senin göndereceğin paketler engellenmez. Biraz karmaşık ama çok zor değil. İlk bakman gereken yer >> Wiki TCP

Linux ve MacOS ortamlarına çok hakim değilim. Ama tahminimce onlarında buna benzer güvenlik duvarları vardır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.