Bu bilgiler yalnızca eğitim amaçlıdır ve herhangi bir yasadışı faaliyette bulunmak için kullanılmamalıdır.
Adım 1: Temelleri Anlayın Bir WiFi ağını hacklemeye çalışmadan önce, kablosuz ağların ve güvenlik protokollerinin temellerini anlamak önemlidir. WiFi ağları genellikle aşağıdaki güvenlik protokollerinden birini kullanır:
- airmon-ng start wlan0 " Wlan0'ı WiFi bağdaştırıcınızın adıyla değiştirin ."
Adım 4: WiFi Ağlarını Tara Yakındaki WiFi ağlarını taramak için " airodump-ng " " airodump-ng wlan0mon "
Bu, BSSID (MAC adresi), kanal numarası ve şifreleme türü dahil olmak üzere yakındaki WiFi ağlarının bir listesini görüntüler.
Adım 5: Listeden bir hedef WiFi ağı seçin ve BSSID'sini ve kanal numarasını not edin.
Adım 6: Hedef ağdan el sıkışma paketlerini yakalamak için airodump-ng komutunu kullanın : " airodump-ng -c <channel> --bssid <BSSID> -w <filename> wlan0mon "
Adım 7: WiFi Parolasını Kırın Yakalanan el sıkışma paketlerini kullanarak WiFi parolasını kırmak için aircrack-ng komutunu kullanın. " aircrack-ng -a 2 -b <BSSID> -w <wordlist> <filename> "
<BSSID> öğesini hedef ağın BSSID'siyle, <kelime listesi> öğesini olası parolaları içeren bir kelime listesi dosyasının yoluyla ve <dosya adı> öğesini yakalanan el sıkışma paketlerini içeren dosyanın adıyla değiştirin .
Unutmayın, başka birinin WiFi ağına izinsiz girmek yasadışı ve etik dışıdır. Bu bilgiler yalnızca eğitim amaçlıdır ve herhangi bir yasadışı faaliyette bulunmak için kullanılmamalıdır.
Adım 1: Temelleri Anlayın Bir WiFi ağını hacklemeye çalışmadan önce, kablosuz ağların ve güvenlik protokollerinin temellerini anlamak önemlidir. WiFi ağları genellikle aşağıdaki güvenlik protokollerinden birini kullanır:
- WEP (Kablolu Eşdeğer Gizlilik): Kolayca kırılabilen eski ve daha az güvenli bir protokoldür.
- WPA (WiFi Korumalı Erişim): Kullanıcıları doğrulamak için önceden paylaşılan bir anahtar (PSK) kullanan daha güvenli bir protokol.
- WPA2 (WiFi Protected Access 2): Daha güçlü bir şifreleme algoritması kullanan daha da güvenli bir protokol.
Adım 2: Gerekli Araçları Toplayın Bir WiFi ağını hacklemek için birkaç araca ihtiyacınız olacak:- Monitör modunu destekleyen bir WiFi bağdaştırıcısına sahip bir dizüstü bilgisayar veya bilgisayar.
- Kablosuz ağ korsanlığı için bir dizi araçla birlikte gelen Kali Linux gibi Linux tabanlı bir işletim sistemi.
- Aircrack-ng, kablosuz ağ denetimi ve penetrasyon testi için bir araç takımıdır.
- airmon-ng start wlan0 " Wlan0'ı WiFi bağdaştırıcınızın adıyla değiştirin ."
Adım 4: WiFi Ağlarını Tara Yakındaki WiFi ağlarını taramak için " airodump-ng " " airodump-ng wlan0mon "
Bu, BSSID (MAC adresi), kanal numarası ve şifreleme türü dahil olmak üzere yakındaki WiFi ağlarının bir listesini görüntüler.
Adım 5: Listeden bir hedef WiFi ağı seçin ve BSSID'sini ve kanal numarasını not edin.
Adım 6: Hedef ağdan el sıkışma paketlerini yakalamak için airodump-ng komutunu kullanın : " airodump-ng -c <channel> --bssid <BSSID> -w <filename> wlan0mon "
Adım 7: WiFi Parolasını Kırın Yakalanan el sıkışma paketlerini kullanarak WiFi parolasını kırmak için aircrack-ng komutunu kullanın. " aircrack-ng -a 2 -b <BSSID> -w <wordlist> <filename> "
<BSSID> öğesini hedef ağın BSSID'siyle, <kelime listesi> öğesini olası parolaları içeren bir kelime listesi dosyasının yoluyla ve <dosya adı> öğesini yakalanan el sıkışma paketlerini içeren dosyanın adıyla değiştirin .
- Bu işlem, WiFi şifrenizin gücüne ve bilgisayarınızın gücüne bağlı olarak uzun sürebilir.
- Bu rehber yalnızca eğitim amaçlıdır ve yasa dışı faaliyetlerde bulunmak için kullanılmamalıdır.
- Başkalarının mahremiyetine ve güvenliğine her zaman saygı gösterin ve bu bilgiyi yalnızca meşru amaçlar için kullanın.
Unutmayın, başka birinin WiFi ağına izinsiz girmek yasadışı ve etik dışıdır. Bu bilgiler yalnızca eğitim amaçlıdır ve herhangi bir yasadışı faaliyette bulunmak için kullanılmamalıdır.