Backtrack 5 var ama programsız:
1. OSI Katmanlari
2. TCP/IP Bilgisi
3. TCP Protokolleri
4. TCP Flaglari
bu 4 konu hakkinda en ufak bir bilginiz yoksa size acikca wireless sifremi versem benim wireless'ime yine birsey yapamazsiniz. WPA'yi biliyorum ben cunku.. Gider MAC control saglarim keyfime bakarim. Bu yuzden birseyin temelini bilmeden basit hackerlik girisimlerinde bulunmanizda benim gibi bir adama rastlarsaniz yeni bir modem almak zorunda kalabilirsiniz. Bir ikincisi ben bu isin temelini ogrenmek Wi-fi temeline inmek ve zayifliklari analiz etmek istiyorum diyorsaniz dedigim gibi sizin bundan daha once bilmeniz gereken seyler var.
Konusu da gelmisken; TCP rst, urg, psh, ack, syn ve fin dedigimiz 6 adet flag tasir.
rst: kisaca reset. bir baglantinin sonlandirilmasi flag'i ve connection refused hatasini almaniz bu flag'in basinin altindan cikar.
urg: kisaca urgent. bu flag gelen ya da gonderilen datanin digerlerinden cok once ayri bir sekilde isleme alinmasi emridir. agdan radyo yayini yaparken birinin ben bu yayini dinlemiyorum arkadas deyip radyoyu kapatmasindaki kapat datasi bu flag ile gonderiliyor sanirim.
ack: acknowledge flag. bir data paketinin gittigini dogrulamak icin kullanilan flag.
syn: synchronous flag. bir baglanti kurmak icin gonderilen dataya atanan flag.
fin: tcp baglantilarinin sona erdigini belirten flag. bu bayragi gosteren istasyondan artik veri beklenmez.
varin psh'yi de siz bulun. bir agi sniff ederek karsiniza cikacak tum tcp veri yigininda anlayabileceginiz ve verinin sekillenmesini saglayan en onemli flaglar bunlardir.
Veya
başlat
çalıştır
mstsc yaz
o orada kalsın o şekilde
daha sonra yine
başlat çalıştıra girip
cmd yaz
komut kısmını zaten yazarsın herhalde 2 saat anlatmıyayım sımdıvesayre vesayre
o sana msj yazan arkadasının ıp nosunu alıp
mstsc yazdıgın uzak masa ustu baglantısına gırıs olarak kullanıyorsun daha sonra o kişinin bilgisayarında istediğin gibi dolaşabilirsinbu turlu biliyorum
Not:Alıntıdır...