Microsoft firmasi tum soylentilere ragmen gizledigi ve bizi sasirtan masa ustu isletim sistemi
Windows 10 surumunu deklare etti.
Sunum sirasinda bay Joe Bekfiore; Windows 10 icin kullanicilar uygulamalarinin fare ve klavye gibi calismasini istediklerini ve
tanidik bu formu kullanarak baslayabileceklerini belirtti.
Yani; baslat menusu, arama sistemi, arac cubugu entegre edildi.
Ayrica Web Magaza, Windows Magazasi uygulamalari entegre edildi.
Modern UI uygulamalari kalici olmayacaktir.
Windows 10 icin ilk tesbitler:
1- Modern UI cevre yani Dashboard (Ana Ekran) ortadan kaldirmak.
Boylece masa ustu daha sade ve dogal gorunumlu ancak Baslat Menusune
bizim en cok kullandigimiz uygulamalari atmak icin bir ekran var eklenmis. Bu olumlu gorunuyor.
2- Windows 10 dokunmatik ekranlarda agresif ve cok vurgu yapmadi.
3- Microsoft deneyimini her turlu kullanabilecegi bir sistem sistem masaustunde amaclanmis.
Tabi ki bu noktada test edilmesi gerektigi düsünüyorum.
4- Sunum yapan yetkili bay Bekfiore, Windows 10 icin fiyati hakkinda birsey söylemedi.
5- Ayrica bay Bekfiore; Windows 10 isletim sisteminin bu zamana kadarki en guclu masaustu ve
akilli telefonlar icin bir sistem olacagini soyledi.
6- Yeni bir arac: Task Wiev ozellik eklendi. (Tek bir ekranda birden fazla masa ustu)
Tek bir oturumda; birden fazla masa ustu duzenlememize olanak saglamaktadir.
Bu arac en cok kullandigimiz uygulamalari ve gorevleri organize ediyoruz.
Kalan her bir bosluga girmeden ekranin bir yanina Task Wiev'i sabitleyebilirsiniz. Buradan masaustu ve
uygulamalri yonetmek icin gidebilirsiniz.
7- Tum kullanicilar; buyuk ekranlar ile calismak icin oldukca kullanisli bir yardimci program bulacaktir.
Genis apart ekranlar icin taktikler, fare ve klavye.
8- Dokunmatik ekranlar icin: komut satirinda +v deneyimini gelistirmek icin Microsoft surekli calisiyor.
9- Windows Charm "Windows Cekicilik" kullanilmaya devam edilecek.
(Sag tarafa dogru giderek acilan secenekler cubugu.
Ayni zamanda Task Wiev (Gorev Gorunumu) acmak icin (sol taraftan) olanak eklendi.
10- Windows 10; klavyesi olan veya olmayan bilgisayarlarimizi kabul edecektir.
11- Windows 10 isletim sistemi (Build); 2015 yili ikinci yarisinda gorulebilecek.
Windows 10 surumunu deklare etti.
Sunum sirasinda bay Joe Bekfiore; Windows 10 icin kullanicilar uygulamalarinin fare ve klavye gibi calismasini istediklerini ve
tanidik bu formu kullanarak baslayabileceklerini belirtti.
Yani; baslat menusu, arama sistemi, arac cubugu entegre edildi.
Ayrica Web Magaza, Windows Magazasi uygulamalari entegre edildi.
Modern UI uygulamalari kalici olmayacaktir.
Windows 10 icin ilk tesbitler:
1- Modern UI cevre yani Dashboard (Ana Ekran) ortadan kaldirmak.
Boylece masa ustu daha sade ve dogal gorunumlu ancak Baslat Menusune
bizim en cok kullandigimiz uygulamalari atmak icin bir ekran var eklenmis. Bu olumlu gorunuyor.
2- Windows 10 dokunmatik ekranlarda agresif ve cok vurgu yapmadi.
3- Microsoft deneyimini her turlu kullanabilecegi bir sistem sistem masaustunde amaclanmis.
Tabi ki bu noktada test edilmesi gerektigi düsünüyorum.
4- Sunum yapan yetkili bay Bekfiore, Windows 10 icin fiyati hakkinda birsey söylemedi.
5- Ayrica bay Bekfiore; Windows 10 isletim sisteminin bu zamana kadarki en guclu masaustu ve
akilli telefonlar icin bir sistem olacagini soyledi.
6- Yeni bir arac: Task Wiev ozellik eklendi. (Tek bir ekranda birden fazla masa ustu)
Tek bir oturumda; birden fazla masa ustu duzenlememize olanak saglamaktadir.
Bu arac en cok kullandigimiz uygulamalari ve gorevleri organize ediyoruz.
Kalan her bir bosluga girmeden ekranin bir yanina Task Wiev'i sabitleyebilirsiniz. Buradan masaustu ve
uygulamalri yonetmek icin gidebilirsiniz.
7- Tum kullanicilar; buyuk ekranlar ile calismak icin oldukca kullanisli bir yardimci program bulacaktir.
Genis apart ekranlar icin taktikler, fare ve klavye.
8- Dokunmatik ekranlar icin: komut satirinda +v deneyimini gelistirmek icin Microsoft surekli calisiyor.
9- Windows Charm "Windows Cekicilik" kullanilmaya devam edilecek.
(Sag tarafa dogru giderek acilan secenekler cubugu.
Ayni zamanda Task Wiev (Gorev Gorunumu) acmak icin (sol taraftan) olanak eklendi.
10- Windows 10; klavyesi olan veya olmayan bilgisayarlarimizi kabul edecektir.
11- Windows 10 isletim sistemi (Build); 2015 yili ikinci yarisinda gorulebilecek.
Son düzenleme: