Tablet ve Dokunmatik Telefonların yaygınlaşmasının ardından Microsoft, rakip firmalara tabiri caizse kafatutar şekilde Windows 8 i yayınladı. İlk başlarda bilgisayar şirketlerinden destek görmediği için sitem etsede, Asus gibi büyük markalar yeni bilgisayarlarına sadece Windows 8 işletim sistemini çıkardı ve başka işletim sistemlerinin Sürücülerini yazma gereği bile duymadı. Fakat işin gidişatı hiçte tahmin edildiği gibi değil. Önce Win7'de o akılalmaz Rem uygulamasının Win8'de şaşılacak derecede hatalı olması, sonra Win 8.1 Güncellemesinin bir anca çıkıp, Bilgisayar Firmalarının Sürücüleri güncellemeye yetişememesi ve kullanıcılar tarafından sayısız şikayette bulunulması, Lisans Anahtarlarının birbiriyle uyuşmaması ve ücretsiz güncelleme hatasına dayalı Anahtarların kullanımdışı edilmesi gibi sayısız problemden sonra yine vazgeçilmezimiz XP akıllara geliyor. Fakat bunuda unutun. Çünkü bilgisayar firmaları özellikle son nesil dizüstü bilgisayarlara hala win8 sürücülerinin dışında bir sürücü bulundurmuyor. Çok nadir sürücü bulunduruluyor ve bunları kişisel bazda yapanlar temin ediyor.
Son olarak bu fiyasko bana Windows Vista'yı hatırlatıyor. Tarih tekrardan ibarettir. Microsoft Bill Gates'in emekliliğinden sonra büyük bir çöküşe girmiş durumda. Bakalım bu durumu ilerde nasıl düzeltecekler...
Son olarak bu fiyasko bana Windows Vista'yı hatırlatıyor. Tarih tekrardan ibarettir. Microsoft Bill Gates'in emekliliğinden sonra büyük bir çöküşe girmiş durumda. Bakalım bu durumu ilerde nasıl düzeltecekler...