Merhaba arkadaşlar, bugün sizlerle Windows'ta Parrot OS'u Win-Kex gibi sorunsuz ve bütünleşik şekilde kurmayı anlatacağım yani windows üzerinde görev çubuğu gibi parrot terminal sqlmap maltego msfconsole gibi yüzlerce tool çalıştırabilirsiniz sanal makineye gerek kalmadan. Yani WSL + xrdp yöntemiyle tam bir grafik arayüz (GUI) deneyimi elde edeceğiz. Bu setup sayesinde Parrot'u Windows Remote Desktop ile açıp kapatmak çok kolay oluyor, araçlar hızlı çalışıyor ve sistemle oldukça entegre hissediyor.
Ben bu yöntemi uzun zamandır kullanıyorum ve pentest, güvenlik araçları için bayağı pratik buluyorum. Hadi adım adım, sıfırdan başlayalım. Her şeyi dikkatli takip edin, takıldığınız yerde yorumlarda sorun.
Öncelikle PowerShell'i Yönetici olarak açın ve şu komutu girin:
PowerShell
wsl --install
Bu komut WSL2'yi ve Ubuntu'yu otomatik kurar. İşlem bitince bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başladıktan sonra tekrar PowerShell'i yönetici olarak açıp şu komutu çalıştırın ki her şey güncel olsun:
PowerShell
wsl --update
Kurulum bittikten sonra Windows Terminal veya PowerShell'den Parrot'u başlatmak için şunu yazın:
PowerShell
wsl -d Parrot
(İlk seferde biraz zaman alabilir.)
Parrot terminaline girdikten sonra şu komutları sırayla çalıştırın:
Bash
sudo apt update && sudo apt upgrade -y
Şimdi masaüstü ortamı kuralım. Ben XFCE öneriyorum çünkü hafif ve stabil (Win-Kex'e daha yakın hissettiriyor). Alternatif olarak MATE de kullanabilirsiniz.
XFCE için:
Bash
sudo apt install parrot-desktop-xfce -y
MATE isterseniz:
Bash
sudo apt install parrot-desktop-mate -y
Kurulum bayağı uzun sürebilir (birkaç GB paket geliyor), sabırlı olun. Bittiğinde şu komutla sistemi yeniden yükleyin:
Bash
sudo reboot
(WSL'de reboot için WSL'yi kapatıp yeniden açmanız gerekebilir: wsl --shutdown sonra tekrar wsl -d Parrot)
Şimdi asıl sihir burada. XRDP sayesinde Windows'un kendi Remote Desktop uygulamasını kullanarak Parrot'un masaüstüne bağlanacağız.
Parrot terminalinde şu komutları çalıştırın:
Bash
sudo apt update sudo apt install xrdp -y sudo adduser xrdp ssl-cert # Bu izinler için önemli sudo systemctl enable --now xrdp
XRDP'yi başlatmak için:
Bash
sudo service xrdp start
Daha pratik hale getirmek için bir başlatma scripti oluşturalım:
Parrot içinde bir dosya oluşturun:
Bash
nano ~/start-rdp.sh
İçine şunu yazın ve kaydedin (Ctrl+O, Enter, Ctrl+X):
Bash
#!/bin/bash sudo service xrdp start echo "
XRDP başlatıldı! Şimdi Windows'tan Remote Desktop ile 127.0.0.1:3389'a bağlanabilirsiniz."ip addr show eth0 | grep "inet "
Dosyayı çalıştırılabilir yapın:
Bash
chmod +x ~/start-rdp.sh
Artık her seferinde ~/start-rdp.sh yazarak hızlıca başlatabilirsiniz.
Bonus pratiklik: Windows masaüstüne bir .bat dosyası oluşturun:
batch
@echo off wsl -d Parrot -- ~/start-rdp.sh pause
Bu bat dosyasını çift tıkladığınızda her şey otomatik başlar.
Arkadaşlar bu şekilde kurulum bayağı sorunsuz oluyor. Win-Kex kadar tek tıkla değil ama çok yakın bir deneyim sağlıyor ve tamamen ücretsiz + resmi yöntemlere dayanıyor.
Deneyenler sonuçları burada paylaşsın, takıldığınız bir adım olursa hemen yazın yardımcı olayım. Başarılar, keyifli pentest'ler.
Bu rehberi kendim adım adım test ederek hazırladım, 2026 güncel yöntemlere göre. Kolay gelsin!
Bir sonraki konumuz hacker labların kurulumu olacak.Görüşmek üzere.
Ben bu yöntemi uzun zamandır kullanıyorum ve pentest, güvenlik araçları için bayağı pratik buluyorum. Hadi adım adım, sıfırdan başlayalım. Her şeyi dikkatli takip edin, takıldığınız yerde yorumlarda sorun.
1. Windows'ta WSL'i Hazırlayalım
Öncelikle PowerShell'i Yönetici olarak açın ve şu komutu girin:
PowerShell
wsl --install
Bu komut WSL2'yi ve Ubuntu'yu otomatik kurar. İşlem bitince bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başladıktan sonra tekrar PowerShell'i yönetici olarak açıp şu komutu çalıştırın ki her şey güncel olsun:
PowerShell
wsl --update
2. Parrot OS WSL Edition'ı Kurma
- Resmi Parrot sitesine gidin: Parrot Security
- Oradan Windows Subsystem for Linux Edition (WSL Edition) bölümünden parrot-core veya ilgili .wsl dosyasını indirin.
- İndirdiğiniz dosyayı (örneğin parrot-core_*.wsl) çift tıklayın.
- Açılan pencerede istediğiniz kullanıcı adı ve şifreyi belirleyin. Kurulum otomatik tamamlanacak.
Kurulum bittikten sonra Windows Terminal veya PowerShell'den Parrot'u başlatmak için şunu yazın:
PowerShell
wsl -d Parrot
(İlk seferde biraz zaman alabilir.)
3. Parrot İçinde Güncelleme ve Masaüstü Ortamı Kurma (Full Paket)
Parrot terminaline girdikten sonra şu komutları sırayla çalıştırın:
Bash
sudo apt update && sudo apt upgrade -y
Şimdi masaüstü ortamı kuralım. Ben XFCE öneriyorum çünkü hafif ve stabil (Win-Kex'e daha yakın hissettiriyor). Alternatif olarak MATE de kullanabilirsiniz.
XFCE için:
Bash
sudo apt install parrot-desktop-xfce -y
MATE isterseniz:
Bash
sudo apt install parrot-desktop-mate -y
Kurulum bayağı uzun sürebilir (birkaç GB paket geliyor), sabırlı olun. Bittiğinde şu komutla sistemi yeniden yükleyin:
Bash
sudo reboot
(WSL'de reboot için WSL'yi kapatıp yeniden açmanız gerekebilir: wsl --shutdown sonra tekrar wsl -d Parrot)
4. XRDP Kurma (GUI Erişimi – Win-Kex benzeri kısım)
Şimdi asıl sihir burada. XRDP sayesinde Windows'un kendi Remote Desktop uygulamasını kullanarak Parrot'un masaüstüne bağlanacağız.
Parrot terminalinde şu komutları çalıştırın:
Bash
sudo apt update sudo apt install xrdp -y sudo adduser xrdp ssl-cert # Bu izinler için önemli sudo systemctl enable --now xrdp
XRDP'yi başlatmak için:
Bash
sudo service xrdp start
5. Bağlantı Kurma ve Kullanma
- Windows'ta Remote Desktop Connection (mstsc) uygulamasını açın.
- Bilgisayar kısmına şunu yazın: 127.0.0.1:3389 veya localhost:3389
- Kullanıcı adı ve şifrenizi (Parrot'ta kurduğunuz) girin.
- Bağlandığınızda tam Parrot masaüstünü göreceksiniz. XFCE veya MATE ne kurduysanız o açılacak.
Daha pratik hale getirmek için bir başlatma scripti oluşturalım:
Parrot içinde bir dosya oluşturun:
Bash
nano ~/start-rdp.sh
İçine şunu yazın ve kaydedin (Ctrl+O, Enter, Ctrl+X):
Bash
#!/bin/bash sudo service xrdp start echo "
Dosyayı çalıştırılabilir yapın:
Bash
chmod +x ~/start-rdp.sh
Artık her seferinde ~/start-rdp.sh yazarak hızlıca başlatabilirsiniz.
Bonus pratiklik: Windows masaüstüne bir .bat dosyası oluşturun:
batch
@echo off wsl -d Parrot -- ~/start-rdp.sh pause
Bu bat dosyasını çift tıkladığınızda her şey otomatik başlar.
Ek İpuçları
- Performans için WSL2'yi kullanın (wsl --set-version Parrot 2).
- Araçları kullanırken sudo apt install ile ekstra paketleri kolayca ekleyebilirsiniz.
- Çıkış yapmak istediğinizde Remote Desktop'tan çıkın, isterseniz sudo service xrdp stop ile servisi durdurun.
- Sorun yaşarsanız önce wsl --shutdown yapıp yeniden deneyin.
Arkadaşlar bu şekilde kurulum bayağı sorunsuz oluyor. Win-Kex kadar tek tıkla değil ama çok yakın bir deneyim sağlıyor ve tamamen ücretsiz + resmi yöntemlere dayanıyor.
Deneyenler sonuçları burada paylaşsın, takıldığınız bir adım olursa hemen yazın yardımcı olayım. Başarılar, keyifli pentest'ler.
Bu rehberi kendim adım adım test ederek hazırladım, 2026 güncel yöntemlere göre. Kolay gelsin!
Bir sonraki konumuz hacker labların kurulumu olacak.Görüşmek üzere.
Son düzenleme: