Windows Storage Server 2016 Hyper-V Kurulumu //matrixlord

matrixlord

Kıdemli Üye
8 Ocak 2013
2,433
0
2JDzBA.jpg


Öncelikle Hyper-V nedir onu öğrenelim.

Hyper-V Windows Professional ve Server sürümleri için kullanıma sunulmuş sanal bilgisayar oluşturma programıdır. Diğer programlara göre daha fazla işlemci,ram kapasitesi ve disk kapasitesi desteklediğinden kurumsal firmalar Hyper-V tercih etmektedir.

Hyper-v Nasıl Kullanılır ?

Benim kullandığım sistem Server Storage 2016 Standart. Sisteminiz'de kullandığım yöntem büyük ihtimal olacaktır.

İlk önce arama kısmına PowerShell yazalım.
yUz6f2.png
PowerShell'i yönetici olarak açıp şu komutları girelim ;


Kod:
enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Hyper-V -All

Entere basın. Karşınıza böyle bir ekran çıkacaktır ;
871NJR.png
yükleme bittikten sonra powershell eski haline gelir.
S9RH0P.png


Şimdi Hyper-V yüklendimi onu kontrol edelim. Arama kısmına sunucu yöneticisi yazalım.
3yUJ6S.png

Sunucu yöneticisini açıp


KaAUPN.png
kırmızı ile gösterdiğim yere basalım. Açılan ekranda ileriye basın. Daha sonra rol tabanlı yükleme ve uzak masaüstü yüklemesi seçenekleri çıkacaktır. Biz PowerShell üzerinden kurulum yapmıştık. Rol tabanlı yüklemeyi seçip ileriye tıklayın. Bir sonraki ekranda'da hiç bir şeye dokunmadan ileriye basın.


Şimdi açılan ekrandan Hyper-V yüklendimi yüklenmedimi öğrenebiliriz. Hyper-V'nin karşısında (Yüklendi) yazıyorsa Hyper-V yüklenmiştir.
60IKPI.png
Kurulumu tamamlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.


Şimdi işin en saçma kısmına geliyoruz. Bizim PowerShell üzerinden komut girmemizin sebebi, sunucu yöneticisinin Hyper-V kurulumu sırasında hata vermesiydi. Komut girdik ancak sistemi başlattık'dan sonra tekrar'dan hata alacaksınız. Bu sebeple Hyper-V'yi silip tekrar yüklememiz gerekiyor. Sunucu yöneticisini açalım.
RQOBRO.png
sağ üstteki yönet'e basalım. Sonra 'Rol ve Özellik Kaldır' yazan yere basın. Açılan ekran'da hiç bir şeye dokunmadan ileriye basın. Açılan ekranda Hyper-V'nin tikine tıklayın. Açılan küçük ekran'da 'Özellik kaldır' yazan yere basın. Daha sonra 2 kere ileriye basın. Son olarak sağ alttaki kaldıra basın ve Hyper-V'yi kaldırın.


Şimdi tekrar'dan sunucu yöneticisin'de Rol ve özellik ekle yazan yere basalım. Hiç bir şeye dokunmadan 3 kere ileriye basın. Açılan ekran'da Hyper-V'yi seçin. Karşınıza küçük bir ekran çıkacaktır.
Hya5JU.png
Özellik ekle yazan yere basın. Hyper-V'de tik işareti çıkacaktır. İleri'ye basalım. Karşınıza bir sürü kutucuk olan sayfa gelecektir. Hiç bir şeye basmadan ileri'ye basın. Karşınıza Hyper-V ile ilgili bilgilendirme sayfası çıkacaktır. İleri'ye basın. Bir sonraki ekranda sanal makinede kullanacağınız interneti seçmenizi ister. Adaptörü seçip ileriye basın. Bir sonraki ekrana hiç dokunmadan ileriye basın. Daha sonra sizden Hyper-V'de oluşturulan makineler hangi klasöre kurulsun diye soru soracaktır. Hiç bir şeye dokunmadan tekrar ileriye basın.

Son olarak sizden kurulum onayı isteyecektir. Üst'de bulunan 'Gerekirse hedef sunucuyu otomatik olarak yeniden başlat' yazan yere tıklayın. Çıkan uyarı'da evete basın. Daha sonra yükle'ye basarak Hyper-V'yi kurun.

Evet, Hyper-V artık başarıyla kuruldu. Bilgisayar açıldığında yükleme devam eder. Yükleme bittikten sonra sunucu yöneticisini açın ve sağ üstteki araçlara basın. Hyper-V'yi bulup tıklayın.
3EmGQM.png


Hyper-V açıldı.
Q1fOc7.png
Kullanımı normal Windows ile aynıdır. Kullanımını öğrenmek için konumu inceleyebilirsiniz ;


http://www.turkhackteam.org/windows/1554656-hyper-v-kullanimi-stajyer-asistan-kulubu.html

resim boyutlarından konuda kayma olabilir kusura bakmayın :)
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.