Merhaba,
Şu anki durum şunu gösteriyor: Windows kurulum ekranı “install driver to show hardware” diyor çünkü kurulum ortamı işlemcin ve anakartın için gerekli chipset sürücüsünü tanımıyor. 2200G dahili Vega GPU’ya sahip bir işlemci ve B450 anakart ile Windows kurulum sırasında, chipset ve GPU sürücüleri olmadan donanımı tanımıyor. EXE dosyasını Linux’ta Wine ile çalıştırmak kesinlikle işe yaramaz; Wine yalnızca Windows uygulamalarını çalıştırmaya yarar gerçek sürücüleri yükleyemez çünkü sürücüler donanım seviyesinde çalışır ve Windows kernel’ine entegre edilir.
Çözümün mantığı şudur: Windows kurulum ekranında donanımı görebilmesi için doğru sürücüleri kurulum ortamına vermen gerekir. Bunun için anakart üreticisinin veya AMD’nin sitesinden chipset sürücülerinin INF dosyalarını indirmen lazım. Genellikle AMD’nin “Chipset Drivers for Windows 10/11” paketinde, kurulum için gerekli tüm INF dosyaları bulunur. EXE paketlerini kurulumda seçemezsin, çünkü kurulum ortamı bunları çalıştırmaz; INF dosyalarını “Load driver” seçeneği ile göstermen gerekir.
İndirdiğin sürücüleri boş bir USB’ye kopyala. Windows kurulum ekranında “Load driver” kısmına git, USB’yi seç sürücü INF dosyasını göster. Kurulum artık işlemciyi ve dahili GPU’yu görebilecek ve Windows kurulumu devam edebilecek. Ayrıca BIOS’ta Secure Boot ve CSM ayarlarının doğru olduğundan emin olmalısın; bazı AMD sistemlerde Secure Boot açıkken kurulum sürücüleri görmeyebilir.
Bu adımları takip edersen 2200G ile Windows kurulumunu tamamlayabilirsin. Pop!_OS’ta kalmak zorunda değilsin oyun performansını sıfırda bırakmadan Windows’a geçebilirsin. Yeni işlemcin olan 5600G geldiğinde de kurulumdan sonra sürücüleri güncelleyerek rahatça geçiş yapabilirsin.