Wireless Güvenliği

medyahacker

Katılımcı Üye
19 Nis 2013
371
0
SANANEVELET
detaylı anlatım ;

KABLOSUZ İNTERNET







Kablosuz İnternet nedir?



“Kablosuz", kablo kullanmadan makineleri birbirine bağlayan bir teknolojidir.Kablosuz yerel alan ağları kullanıcı ve alıcı arasında radyo frekansları ile kablosuz ortamlarda, kabloya gerek kalmadan veriyi alır ve işletir. WLAN’lar kablolu LANyapılarına alternatif olarak sunulur. Kablosuz LAN’lar bir gezici kullanıcının herhangi bir fiziksel bağlantı olmadan ağa bağlı kalmasını sağlar. Uzak çalışanlarla ağınız arasındaki kablosuz bağlantılar işlere esneklik ve güç kazandırır.



Kablosuz Sistemlerin Çeşitli Uygulama Şekilleri ve Uygulama Alanları Nelerdir?



1- Access Point ve Access Point Client - Hotspot Uygulamaları



Bu sistem ofis içi veya ev içi uygulamalarla birlikte internet hizmeti vermek için Havaalanı, Kafeler, Kütüphaneler gibi mekanlarda da kullanılmaktadır.



Şirket içi kullanımlarda bu uygulama sayesinde Kişisel Bilgisayar veya Laptop’lara takılan bir Client Kartı ile Access Point ile iletişim kurulabilmekte ve bu sayede bilgisayar şirket ağına dahil olabilmektedir. Profesyonel Firmalarda müşterilerine Laptop üzerinden hiç bir kablolama olmadan ürünler tanıtılabildiği gibi internet hizmeti de alınabilmektedir.



Halka açık alanlarda ise genel uygulama ücretsiz veya ücretli internet erişimi için yapılmaktadır. Burada önemli olan Access Pointlere erişebilen kişilerin birbirlerinin bilgisayarlarına erişememeleridir. Hotspot olarak tabir edilen bu yöntemde güvenlik ön plandadır. Kapsama alanını genişletmek için bir veya bir kaç Access Point kullanılabildiği gibi, güçlendirilmiş antenler ile de kapsama alanı genişletilebilmektedir.







2- Access Point Bridge ve Repeater Uygulamaları



Firmaların kablolama için elverişli olmayan birden çok noktası olduğu, kablolama hizmetinin Tekel olması veya kablo kiralarının yüksek olması sebebi ile bir çok firmanın avantajlarını fark ettiğinde tereddüt etmeden tercih ettiği bir yöntem haline gelen kablosuz iletişim şeklidir.



Bu yöntemde bulunan tek zorunluluk, ya firmanın noktalarının birbirini görmesi ya da arada iki noktayı da gören bir diğer noktaya anten konulabilmesidir.



ArtNet, Türkiye’de Bridge uygulamanın öncü firması olarak İzmir Aliağa’da Aliağa Merkez ile Aliağa Organize Sanayi Sitesini birbirine bu yöntem ile bağlamıştır. Burada iki anten arasındaki mesafe 10 kilometredir.



ArtNet’İn vermekte olduğu, Kablosuz network uygulamalarında Giyim Firmaları öncü firmalar olmuşlardır. Giyim Firmalarının mağazaları, depoları ve muhasebelerinin aynı programları kullanma istekleri ve bu noktalar arasında kullanılan Telekom Hatlarının yüksek maliyetleri ve aylık kiraları ile elde edilebilen hızlar düşünüldüğünde, Kablosuz Network yatırımın tek bir seferlik maliyetinin oluşu ve kullanılırken her hangi bir ek maliyet getirmeyişi en büyük avanyajıdır.





3- Internet Hizmetlerini Yaygınlaştırma Uygulamaları



Internet Servis Sağlayıcılar için vermekte olduğumuz bu hizmette tamamen farklı cihazlar kullanılmaktadır. Bu cihazların özellikleri arasında tercih edilmesini sağlayan sebep elbetteki bağlanan clientlara (kullanıcılara) 64 kb ve katları olarak hız sınırlaması getirebiliyor olmasıdır.



Bu sistemde hizmet verilecek olan bölgenin belirlenmesindeki en önemli unsur, bölgeye hakim yüksek bir noktanın seçilmesidir. Burada kurulacak olan cihaz veya cihazlar ile 360 dereceye kadar kapsama alanı sağlanabilmekte ve kullanıcılara verilen Client cihazlar ile Internet Hizmeti alınabilmektedir.



Kullanıcı tarafında eğer istenirse binada birden fazla daireye tek bir client cihazından alınacak internet hizmeti dağıtılarak kullanım ücretlerini düşürmekte mümkün olabilmektedir.



Hot-spot nedir?

İngilizce bir sözcük olan ’Hot-spot’, kablosuz hızlı internet bağlantısının yapılabildiği belirli bir coğrafi alana veya bölgeye verilen bir terimdir. Hot-spot’lar havaalanı, kafe, restaurant vb. kapalı alanlar veya kampüs alanlarında kullanılabilir. Koç.net Türkiye’deki Hot-spot’ ların kurulmasına öncülük etmiştir. Divan - Kalamış Marina bu hizmeti sağladığımız yere bir örnektir.

802.11b nedir?

IEEE802.11b kablosuz ağ için kullanılan uluslararası bir standarttır. Bu standart sayesinde PDA, cep telefonunuz, laptop bilgisayarınız birbirleriyle kablosuz olarak iletişim kurabilir veya internet’e erişebilir Bu amaçla, cihazlarda 802.11b uyumlu kablosuz ağ kartının bulunması gerekmektedir.

Servis nasıl çalışır?

Koç.net kablosuz erişim için erişim noktası (Access Point) adı verilen cihazlar kullanılmaktadır. Bu amaçla, Metrocity içinde 7 farklı noktaya kuruluş yapılmıştır. Bu cihazlar, kapsama alanı içerisinde bulunan kullanıcılara SSIDadı verilen kimlik bilgilerini, radyo frekans sinyalleri ile yayınlamaktadır. Bu alan içerisinde bulunan 802.11b kablosuz ağ kartları otomatik olarak, SSIDbilgisini tespit eder. Bağlantı ayarları doğru yapılmış cihazlardan kullanıcı bu radyo sinyalleri sayesinde ağa bağlantı yapabilir. Internet tarayıcıyı açabilir ve Metrocity bağlantı sayfasına ulaşabilir. Kullanım şartlarını okuduktan ve onayladıktan sonra, Internet’e keyfinizce sınırsızca dolaşabilir, e-postalarınızı okuyabilirsiniz. Bu bağlantıda herhangi bir VPNerişimi kısıtlanmadığından kendi kurumunuzun kullandığı VPNyazılımları yardımıyla kurumsal ağlarınıza erişebilirsiniz.

Servisten yararlanabilmem için ne gereklidir?

Wiin 95/98/ME/2000/XP veya MacOS çalışan dizüstü bilgisayar veya el bilgisayarı, PDA
802.11b kablosuz ağ desteği. Dizüstü bilgisayarların ve PDA’lerin yeni modellerinde bu özellik default olarak gelmektedir. Diğerleri için de ayrıca alınacak bir kablosuz ağ kartı (PCMCIAkart) ile bu hizmet sağlanabilir.
İnternet tarayıcı. (Microsoft Internet Explorer, Netscape Navigator vs)
Kablosuz İnternetin Ayarlarını Nasıl Yapacağız?

Kablosuz internete bağlanmak ve eğlencenin tadını çıkarmak için şüpesiz öncelikle bilgisayarınızda "Kablosuz Ethernet Aygıtı" bulunmalıdır.

İşletim sisteminizin kontrol panelinden (Denetim Masasından) "Ağ Bağlantıları" bölümüne girerek kablosuz ağ taraması yaptırdığınızda SSID’si "xxxxx(satın aldğınız yer size verecektir.)" olan bir erişim noktası görülmelidir. Bu ağa bağlanabilmeniz için merkezimize kablosuz ağ aygıtınızın fiziksel adresini (MAC adresini) bildirmeniz gerekmektedir. MAC adresinizi öğrenmek için (Windows 2000/XP’de);

. Başlat - Çalıştır’a cmd yazarak DOS ekranı açınız.
. ipconfig /all komutuyla ağ yapılandırmanızı görünüz.
. Kablosuz aygıtınıza ait bilgilerde (wireless) "Fiziksel Adres" karşısında Hexadecimal olarak görülen rakamları kablosuz internet için başvurduğunuz yere iletiniz. (Ör: 00-D0-E8-4D-CA-B0)
. Fiziksel adresiniz sistemimize tanıtıldığında kablosuz ağına bağlanabilirsiniz.



Kablosuz ağ kartını nereden satın alabilirim?

1-Bilgisayar ve teknoloji ürünleri satan mağazalardan

2-http://www.koc.net/adsl/adsl.shtml sayfasından

3-http://www.artnet.net.tr/ satfasından

4-http://www.telekomadsl.com sayfasından

5-http://www.hepsiburada.com sayfasından

6-www.ofislog.com.tr gibi internet sayfalarından alabilirsiniz.

Kablosuz İnternetin Rahatlığı Ne?



Kablosuz ortam size bağlanabilirliğinizden ödün vermeden kablosuz olarak çalışma özgürlüğü verir. Yer ve zaman kısıtlamalarını ortadan kaldırdığı için işyeriniz fiilen herhangi bir yer olabilir. Diğer kablosuz cihazlara bağlanan cihazlar mobil çalışanlara daha kesintisiz çalışma yöntemleri sağlar. İşyeri içi uygulamaları da ağınızı rahatlatmaya yardımcı olur. Kablosuz ortam işinizin daha becerili ve verimli hale gelmesi demektir. Çalışanlarınız teknolojik engellerle boğuşmak zorunda olmadan en iyi yaptıkları işleri yapabilirler.



Kablosuz İnternetin Bağlantı Yöntemleri:



1-Bluetooth®



Nedir?
, en çok on metre uzaklıkta bulunan Bluetooth® özelliği etkinleştirilmiş cihazları birbirine bağlayan, tüm dünyada kullanılan bir radyo frekansıdır. Bu özellikle dizüstü veya avuçi bilgisayarınızı başka dizüstü bilgisayarlara, cep telefonlarına, kameralara, yazıcılara, klavyelere, hoparlörlere ve bilgisayar faresine bağlayabilirsiniz.



Size ne sağlar?


Temel çalışma araçlarınızı tam bir işyeri işlevselliği içinde birarada kullanmanızı sağlayan bir kişisel ortam ağı (PAN) oluşturarak Bluetooth® özelliği etkinleştirilmiş cihazlarınız arasında hızlı ve kolay erişim sağlar. Bluetooth® özelliğinin eşler arası ağı kullanmak sabit veya kablosuz ağa bağlanmanıza gerek kalmadan ani toplantılarda kolaylıkla dosya alışverişi yapmanızı, belgeleri yazdırarak zaman kazanmanızı sağlar. Örneğin, bir müşterinizin işyerindeki toplantıyı henüz bitirdiğinizi ve hemen eyleme geçmek için durum raporunu yazdırmanız gerektiğini düşünelim. Bluetooth® kullanarak dizüstü bilgisayarınızdaki raporu kapsama alanındaki herhangi bir Bluetooth® özelliği etkinleştirilmiş yazıcıdan yazdırabilirsiniz. Kablo yok, gürültü yok, hatta hareket etmeniz bile gerekmiyor.





2-Wi-Fi



Wi-Fi nedir?


veya Kablosuz Yerel Ağ (), kablo yerine , veya radyo frekansı kullanan ve çeşitli kablosuz Internet bağlantıları sağlayan orta boyutta bir BT ağıdır. Wi-Fi veya WLAN ağının olduğu yeri biliyorsanız, web içinde gezebilir, e-posta gönderip alabilir ve özel şirket ağınıza erişebilirsiniz. Bu ağ "yol savaşçısı" durumundaki mobil çalışanlar için idealdir.

Bana ne sağlayabilir?


Wi-Fi olan her yerde bir bilgi ve iletişim portalı vardır. İşyerinde WLAN olması geleneksel çalışma ortamınızın çok yönlü olmasını sağlayarak daha serbest çalışmanıza olanak verir. Cafe, restoran, otel ve hava alanı gibi yerlerde giderek daha çok WLAN kurulmaya başladığından bu özellikler yalnızca işyeri ile sınırlı kalmaz, ihtiyacınız olan bilgilere buralardan da erişmenizi sağlar. Uçağınızı mı kaçırdınız? Bütün o e-postaları ve faturaları gönderebilirsiniz. En son envanteri bulmanız gerekiyor, ama depoda kimse yok. Şirket ağınıza ulaşın ve programınıza göre, ihtiyacınız olan yanıtları alın. Wi-Fi Internet’ten çok daha fazla yararlanmanızı sağlar.



3-GPRS/3G



GPRS nedir?


, General Packet Radio Services (Genel Paket Radyo Servisleri) tanımının kısaltmasıdır. Genellikle dijital cep telefonu teknolojisinin ikinci (2G) ve üçüncü (3G) nesillerini belirten “2.5 G” olarak tanımlanır. Cep telefonu şebekeleri üzerinden iletilir ve 114 Kbps’ye kadar veri aktarımı sağlar. Cep telefonunuz ve cep bilgisayarınız, GPRS ile Internet’te sörf yapabilir, e-posta gönderip alabilir, karşıdan veri ve ortam yükleyebilir. Ayrıca, nerede olursanız olun, iş arkadaşlarınızla video konferansı gerçekleştirmenize veya anlık iletilerle ailenizle ya da arkadaşlarınızla sohbet etmenize olanak verecek kadar hızlıdır. Bunların yanı sıra, dizüstü bilgisayarınız veya diğer mobil aygıtlarla bağlantı kurmanızı sağlar.

3G nedir?


GPRS gibi, de (üçüncü esil kablosuz teknoloji) bir kablosuz iletişim hizmetidir ve cep telefonunuz, cep bilgisayarınız, tablet PC’niz veya dizüstü bilgisayarınız üzerinden Internet’e ‘her zaman açık’ (sürekli) bir bağlantı sağlar. 3G teknolojisi, daha yüksek güvenilirlik ve kalite, daha hızlı veri iletimi ve daha fazla bant genişliği vaat etmektedir (multimedya uygulamaları gönderme olanağı dahil). 384kbps’ye ulaşabilen veri iletim hızları ile, standart çevirmeli bağlantıya göre yedi kat daha hızlıdır.

Ne için kullanırım?


GPRS ve 3G kullanıcılarından, Internet’e her zaman bağlı olduklarından "her zaman açık" olarak bahsedilmektedir. Arazide çalışanlar, kısa metin mesajlarıyla çalışmalarının ilerleme durumunu bildirebilir ve destek isteyebilirler. Seyahate çıkan yöneticiler şirket e-postalarına ulaşabilir, satış temsilcileri stok durumunu uzaktan denetleyebilirler. Evinizi veya işyerinizi GPRS ve 3G aygıtlarıyla otomatikleştirebilir ve yatırımlarınızı izleyebilirsiniz. GPRS’yi dizüstü bilgisayarınızla kullanarak dosya aktarımı gerçekleştirebilir, uzaktan işbirliği yapabilirsiniz. Her zaman ödeme gerektirmeyen “her zaman açık” bağlantı: Arama süresine göre değil, aktarılan veri miktarına göre ücretlendirme yapılır.



Kablosuz İnternetin Yararları Ne?



İş potansiyelinizi artırmak için.



"Toplam sahip olma maliyetini ölçen Gartner araştırması, kablolu Yerel Ağlar yerine WLAN teknolojisi kullanmanın zaman ve para açısından önemli kazançlar sağladığını göstermektedir."

Gartner, 2002



Kablosuz ürünler kullanarak rekabet gücünüzü artırın. Rakiplerinizin, maliyetlerin, "alışılmış tarzda iş yapmanın" ötesine geçme avantajından yararlanın.



İstediğiniz yerde çalışın



Kablosuz ortama geçmek sizi 9-5 masa başı çalışma zorunluluğundan kurtarır.

Kablosuz çözüm istediğiniz yerde, istediğiniz şekilde ve istediğiniz zaman çalışabilme özgürlüğü sağlar.

Kablolara son! Dışarıda olduğunuzda işyerinizle bağlantınız kesilmesin ve acil olarak gereksinim duyduğunuz bilgilere erişememe sorunu yaşamayın.



Daha çok üretkenlik



Nereye giderseniz gidin daha verimli çalışın. Çalışanlarınızın dizüstü veya Cep bilgisayarları yanlarında olduğu sürece gittikleri yerlerde çalışabilir, ağa bağlanabilir ve baskı işlerini istedikleri yere gönderebilir. Günlük iş yüklerini her zamankinden daha çabuk tamamlayıp önemli ölçüde zaman kazanabilirler. Tüm bunlar çalışanlarınızı daha üretken, işinizi daha karlı, esnek ve atak yapar.




Kullanımı basit




Kullanıcılar kablosuz ortamın kolay kullanıldığını; sabit kablolu ağdan hiç farkı olmadığını ya da çok az farkı olduğunu düşünecektir. Bağımsızlık ve esneklik özellikleri sayesinde, kullanımı bir çok açıdan sabit kablolu ağa göre daha kolaydır; örneğin kablosuz erişim noktası bulunan toplantı odası veya koridor gibi herhangi bir yerden erişim kurabilir ve size erişilmesini sağlayabilirsiniz. Kablo aramanıza gerek yoktur. Çalışma yöntemi de basitleştirilmiştir. İhtiyacınız olan bilgilerin tümüne iş sistemlerinizden anında erişebilirsiniz. Yalnızca dizüstü veya cep bilgisayarınızı alıp ve çalışmanız gereken yere gitmeniz yeterlidir!



Sağlam kablosuz güvenlik



Geçmişte kablosuz ortam uyarlaması gereken şirketlerin karşılaştığı en büyük engel güvenlikti, ancak günümüzde teknolojideki gelişmeler ve doğru güvenlik önlemleriyle bu endişeler ortadan kaldırılabilmektedir. Kablosuz ağlardaki erişim denetimi ve kimlik doğrulama sistemleri sabit kurulumlar kadar güvenlidir. Ayrıca güvenlik önlemleri mobil cihazlar tarafından sağlanan önlemleri de kapsar. PIN, doğrulama kodu, zamanlanan kilitleme ve kullanıcı parolaları önlemlerinin tümü dizüstü veya diğer mobil cihazlardaki önemli bilgileri korumak için kullanılabilir.




Daha az şey taşı, daha çok şey gerçekleştir!




İşletmeniz kablosuz ortama çalışmaya geçtiğinde daha az donanıma gereksinim duyarsınız ve aynı işlemleri (hatta belki daha fazlasını!) gerçekleştirebilirsiniz. Bu, yalnızca cihazların daha ince ve hafif olmasından ve daha kolay taşınabilmelerinden kaynaklanmaz. Teknolojiler, ağlara ve uyumlu araçlara daha fazla erişim olanağı sağladığından raporlar, dosyalar, elektronik tablolar ve sunular gibi hacimli iş kaynaklarını "oldukları yerde" bırakabilirsiniz ve yalnızca gerektiğinde erişirsiniz.



Kesintisiz üretkenlik için.



“Mobil bilgi işlem kurumlar için işte fark yaratan bir unsur olmaya devam ediyor; genel olarak, yüzde 35’ten daha az çalışanının dizüstü bilgisayar kullandığı kurumların çalışanlarından tam kapasite elde edemediği söylenebilir.”

Gartner, Inc., Ekim 2002





Mobil cihazlar size ve çalışanlarınıza her zaman ve her yerde iş hedeflerini izleme olanağı sağlar. Mobil bilgi işlemin gücüyle zaman ve mekana bağımlı olmaktan kurtulursunuz. Pil ömrü mükemmel olan bu hafif araçlar, her yerde her zaman daha uzun çalışabilmenizi sağlar. Kendinizi masanın sınırlarından bağımsızlaştırdığınızda, üretkenlik esneklik kazanır. Mobil olmanın anlamı:



Üretkenliğinizi artırır




Çalışanlar işyeri dışından bilgilere ulaşabildiğinde ve görevlerini gerçekleştirebildiğinde, zaman ve paradan tasarruf sağlanır. Ana üretim araçlarınız her zaman yanınızda olduğundan seyahat veya kesintiler nedeniyle çalışamama sürenizi en aza indirebilirsiniz. Çalışanlar araçlarına ne kadar yakınsa "Yapılacaklar Listeleri" o kadar çabuk "Yapılanlar Listesine" dönüşür.




Esneklik ve çabukluk sağlar



Mobil çalışanlarla işiniz değişime her zamankinden çok daha fazla hazır olur. Yeni durumlara daha hızlı uyum sağlar ve rekabetçi isteklere daha hızlı yanıt verirsiniz. Mobil çalışma bilgi işlem ve iş uygulamalarınızın her zaman yanınızda olmasını sağladığından değişen istekleri karşılayabilme esnekliğiniz olur.




Müşteri ilişkilerinizi geliştirir




Mobil olduğunuzda müşteri gereksinimlerine daha hızlı yanıt verebilir ve beklentilerini daha kolay karşılayabilirsiniz. Sunularınızı yanınıza alabilir, müşterilere özgü gereksinimlere göre değiştirebilir ve toplantılarınızda not alabilirsiniz; bu sayede müşterilerle olan ilişkileriniz gelişir ve müşterilerinizin memnuniyeti artar.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.