Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
google map ayrı bi olayBende öyle tahmi ediyorum ama millet google da site map yapmayı tarif ederken dizine gelin diyo...çözemedim...
Öncelikle www.blogger.com adresinden şifrelerimiz ile kumanda panelimize giriş yapıyoruz.
Daha sonra bilgisayarımızda ayrı bir sayfa açarak;
1- Buradan Google sitemap adresine giriyoruz.
2- Kontrol panelinin hemen altındaki site eklemek için buraya tıklayın yazan yere tıklayarak site adını yazıyoruz(örnek googlewebmasterturkiye.blogspot.com).
3- Sitemizi ekledikten sonra doğrula seçeneğine tıklayarak, bir **** etiket ekle bölümünü seçiyoruz. Bize şöyle bir **** etiket verecek;
<**** content=’1HSBXhCl0pCt6bRBeS07p1783HXJ8ATHkMX6A5jhiUM=’ name=’verify-v1′/> Bu etiket her sitede ayrı ayrıdır orada size verilen etiketi kullanmalısınız.
4- Bize verilen bu etiketi kopyaladıktan sonra blogger.com adresindeki kumanda paneline dönüp sırasıyla;
a)Yerleşim,
b)HTML’yi Düzenle,
c)HTML’yi düzenle altında hemen şablonu düzenle seçeneğini göreceksiniz. Onun içerisinde <title><data:blog.title/></title> yazan yerin hemen altına kopyaladığımız **** etiketini yapıştırıyoruz.
d) **** etiketini yapıştırdıktan sonra aşağıdaki şablonu kaydet seçeneğine tıklıyoruz ve şablonumuza **** etiketini eklemiş oluyoruz.
5- Google webmaster tools adresine geri dönerek Doğrula seçeneğine tıklıyoruz. Sitemizi doğrulamış olduk.
6- Google webmaster tools adresimizde üstteki kontrol paneli yazan yere tıklayınca göreceksinizki sitemiz doğrulanmış fakat Site haritası yazan yerin hemen altında Ekle diye bir yazı göreceksiniz. Ekle dedikten sonra sırasıyla; Site haritası gönder yazan yere atom.xml yazarak site haritası göndere tıklıyoruz.
Evet arkadaşlar sitemizi hem doğrulamış olduk hemde site haritamızı oluşturmuş olduk. Artık yazdığınız yazıların ne kadar çabuk Google’da listelendiğini farkedeceksiniz.
- ilk olarak eklentiyi buradan indiriniz.
![]()
- Wp-content tıklayın.
![]()
- Wp-content/pluings girin.
![]()
- Plugins klasörünün içine google-sitemap-generator dosyasını kopyalayın.
![]()
- Artından ana dizine geri dönerek indirdiğiniz dosyanın içinden çıkan sitemap.xml ve sitemap.xml.gz dosyalarını ana dizine (public htm) atınız.
![]()
- Ardından sitemap.xml ve sitemap.xml.gz dosyasının üzerine gelerek chmod tıklayın.
![]()
- CHMOD bölümüne geldiğinizde 644 olan rakamı 666 yapın. Bunları yaptıktan sonra ftpde içiniz bitti.
- Şimdide sitenizin yönetim paneline girin. (http://siteadı.com/wp-admin)
![]()
- Eklentilere tıklayın.
![]()
- Google XML Sitemaps’i etkinleştirin.
![]()
- Etkinleştirdikten sonra tercihlere tıklayın.
![]()
- Tercihler bölümünde XML-Sitemap tılayın.
![]()
- XML-Sitemap tıkladıktan sonra güncellemek yazısını göreceksiniz ona tıkladığınızda sorunlar çözülür.
peki ben wordpress bloguma nasıl site map yapabilirim?