WordPress Etiketlerinin SEO’ya Etkisi / 'Rookie

'Rookie

Kıdemli Üye
1 Eki 2017
2,978
31

DnsAgX.png

WordPress şu anda dünyanın en popüler içerik yönetim sistemi (CMS), platformudur. Kolay ve profesyonel siteler oluşturmak için kullanışlı bir platformdur. Böylelikle sorunsuz bir hizmet sunar, çünkü oldukça popülerdir.
Eğer bir WordPress siteniz yada blogunuz varsa, yayınları etiket ya da kategoriler kullanarak ayrıştırabilirsiniz. Böylelikle okurlarınız ve ziyaretçileriniz sitenizi daha işlevsel kullanabilir.

Böylece makalelerinizi farklı şekilde sınıflandırabilmenize olanarak sağlar ve insanlar istediği ya da aradığı içeriği daha kolay ve hızlı bir şekilde erişebilir.

Şuan baktığımızda ise, etiketler neredeyse bir spam gibi kullanılıyor. Çünkü etiketlerin Google’ı yönlendirdiği şeklinde yanlış bir anlaşılma var diyebiliriz.

Etiketin spama varan şekilde kullanılmasının nedeni, bir dünya kelime yada kelimeler etiketlenirse, makalenin arama motorlarında daha yukarıda çıkacağının düşünülmesidir.

Bu yazıyı yazmaktaki amacım etiketlerin daha az ve sade kullanılmasıdır. Ama eski yazıların etiketlerini de silmeye hiç gerek yok.


bs6Vwf.png

Şahsen 2015 dönemlerinde bende sıkça etiketleri kullanırdım. Bu akımın kendi kendine başladığını düşünüyorum. Çünkü nasıl ortaya çıktığına dair bir gelişme yok. Uzun bir süre sonra bende bu tür spam etiketlemelere devam etsem de bir süre sonra bıraktım ve kararında -doğru- bir şekilde kullanmaya başladım.

Yıllardır pek çok insanın hala pek çok etiket kullanıyor ve sıralamaya etkisi olacağını düşünüyor. Etiketler, blog yazınızın sitenizde daha kolay erişmesine yardım eder, sıralamada yükseltmez. Fakat bu özellik de aşırı kullanılınca, kullanıcılar etkilerden aradığı içeriği de bulamıyor. Çünkü onlarca etiket arasında boğuluyorlar.

Yazınıza yapacağınız fazla ve gereksiz etiketlemeler sadece kullanıcının içeriğinize kolay bir şekilde erişmesini engelleyecektir. Farklı da bir katkısı olmayacaktır.

Google sıralamayı yaparken yazının içeriğine ve anahtar kelimenin yoğunluğuna bakar. URL adresinde olması, H1, H2, H3, H4 ,H5 ,H6 gibi başlık etiketlerinde kullanmanız makalenin biraz baş kısımlarında bu kelimeleri kullanmak sıralamanıza etki eder. Etiket kullanımının normal bir kelimeden fazla bir etkisi de olmayacak.

WordPress üzerinde SEO eklentileri kullananlara da ufak bir öneride bulunmak istiyorum. Etiketleri “noindex” içerisinde kullanmak sizlere katkıda bulunacaktır. Çünkü etiketlerin Google’da bulunması, tekrarlanan içerik problemlerine neden olarak yazılarınızın ve sitenizin genel sıralamasına olumsuz etkide bulunabilir.

QInJUe.png

Özet
Hedeflediğiniz anahtar kelime de üst sıraları hedeflerken gereksiz etiket kullanımı olmamalıdır. Etiket kullanımı site içindeki ziyaretçilerin, dilediği yazıyı kolay bulması için bir alternatiftir. Bunun yerine “H1-6” arası başlık etiketleri, yazının adresinde, paragraf içlerinde aşırıya kaçmadan hedeflediğiniz odak kelimeyi kullanmanız yetecektir.

 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.