Wordpress Güvenliği // Hattap16 (Uzun Anlatım)

Hattap16

Uzman üye
10 Eki 2012
1,443
0
WordPress altyapısını kullanan bir sitem var, nasıl korumalıyım diye düşünmeden önce “hosting firmam ve sunucuları” ne kadar güvenilir sorusuna cevap aramakta fayda var. Dolayısıyla güvenlik tedbirleri bir web sitesi kurmaya karar verdiğiniz an başlar demek uygun bir ifade olacaktır. WordPress paketinizin orijinal son sürüm olduğunu ve sistemin kendi sitesinden indirildiğini var sayarak devam edelim.
Öncelikle basit şifreleri; ne veritabanı ne de giriş paneli için belirlemeyin. Tema seçiminde kolaya kaçarak kalitesiz warez / bedava temalara yönelmeyin. Kimse bir temayı sen beleş beleş kullanasın diye kırmaz… Yukarıda da vurgulamaya çalıştığım gibi “sitenizde açık olmasa” bile aynı server üzerindeki hatalardan dolayı durumla hiç alakası olmayan siz de zarar görebilirsiniz. Tereddüt yaşamamak adına WP’nin kendi temalarını deneyebilirsiniz.
Cpanel’in çalışma mantığını ve “Şifre korumalı alanlar” tanımlamayı mutlaka öğrenin. Bu şekilde istediğiniz klasörlere izin verebilir ya da kısıtlayabilirsiniz. Tercihiniz her klasörü şifrelemek yönünde olsun. Config.php dosyanızı Home - PHP Encoder, protection, installer and performance tools from ionCube üzerinden sadece 5 dolara koruma altına alabilirsiniz.
Diğer notlarım şu şekilde:

  • Güvenli bir bilgisayara ve FTP programına sahip olun.
  • Her eklentiyi kurmayın ve kullanmayın. Güncellemeleri takip edin.
  • Giriş panelinize captcha koruması koyabilirsiniz. Farklı Decaptcher programlarıyla kırılması denense de bir yere kadar güvenliğinizi sağlayabilir.
  • Dosya yazma izinlerini kontrol edin.
  • Keylogger tehlikesine karşı her önünüze gelen dosyayı bilgisayarınıza indirmeyin.
  • Brute force (şifre deneme programlarıyla yapılan) saldırılara karşı – IP’yi şu kadar denemeden sonra şu kadar süre banla tarzı güvenlik tedbirleri alabilirsiniz.
Güvenlik için Better WP Security isimli eklentiyi kurup detayları ayarlarını yapmanızı öneririm. Aklınıza takılan sorular olursa lütfen sormaktan çekinmeyin…
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.