Wordpress Nedir | Joomla Nedir |

S4cuRiTy EneMy

Yaşayan Forum Efsanesi
24 Nis 2012
8,773
6
root@server

Wordpress ( wp ) Nedir ?
Joomla Nedir ?
Mybb Nedir ?
vBulletin Nedir ?
SMF Nedir ?

Elbette bazılarına göre basit bir konu fakat yeni başlayanlara yöneliktir bu yazı...


Merhaba arkadaşlar. Bir kardeşim rica etti böyle bir anlatım yapmamı. Yukarıdakiler nedir ? Ne işe yaranır ? Nasıl hacklenir ? Bu konularla ilgili bilgi vereceğim.

Aslında hepsinin ortak bir yönü vardır kullanıcılar açısından. Hepsi hazır scripttir. Wordpress ve Joomla ile birçok site tasarlayabilir ve geliştirebilirsiniz. Her ikisi de ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Kurulum yaptıktan sonra tek yapmanız gereken tema bulmaktır. Devlet sitelerinde Joomla wordpress'e oranlar fazla kullanılmaktadır. Kişisel siteler ve firma siteleri genelde wordpress'tir.

Mybb, SMF, vBulletin ise hazır forum scriptleridir. Mybb ve SMF ücretsiz olarak dağıtılmaktadır, vBulletin ise tam verimlilik için ücretli olarak satılmaktadır. Genelde ücretsiz sürümlerinde shell mevcuttur.



Ayıramıyorsanız siteleri, ayırabilmek için en basit yolu verelim..


Örneğin admin panelleri.

Wordpress sitelerin giriş kısmı siteadı.com/wp-login.php'dir genelde.
Joomla sitelerin giriş kısmı siteadı.com/administrator/ şeklindedir.

Forum sitelerinde ise genelde admin panel girişleri değiştirilir Smile




Şimdi gelelim nasıl hacklenilebileceklerine...

Tabi ki serverden geçme yolu hepsinde ortak bir geçiş yoludur. Bunun dışında Wordpress ve Joomla'larda eklenti açıkları oldukça fazladır.

Kurulu eklentileri bulabilmeniz için siteye girin, sayfa kaynağını görüntüleyin.

Eklentiler ingilizce ismi ile geçerler, "Plugins" şeklinde. Örnek olarak bir görsel verelim..

tqgur.jpg


Bunların yanında Brute Force yöntemi ile de serverlere ve sitelere girebilirsiniz. Bu en kolaydır ama serverlere girebilmek için etkili olabilir Smile

Forum sitelerinde ise güncel exploitleri takip ederek hackleyebilirsiniz. Ya da yine eklentilerden Smile Örneğin Mybb için Chatbox gibi.

Anlamadığınız bir şey varsa veya sormak istediğiniz bir şey, konunun altında sorabilirsiniz.

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.