Herkeze Selamlar Ben Legandry Bugün sizlerle birlikte wordperss konusunu işleyeceğiz
Wordpress Nedir ?
Wordpress, Açık kaynak koduyla sunulan bir internet sitesi oluşturma aracıdır. bu tarz otomatik kurulum yapan sistemlere CMS yani
(CONTENT MANAGE SYSTEM) Denir. İçerik Yönetim sistemleri içinde en çok tercih edilme sebebi basit arayüz ve kolay düzenleme,ve düzenleme işindede kolay olduğu için genellikle çoğu kişi burdan web siteleri açmaktadır .
wp- admin Nedir ?
wp- admin Wordpress altyapısı ile oluşturulmuş Bir yönetim Panelidir herhangi bir Wordpress-admin paneline gitmek isterseniz Örnek olarak
https://siteadi.com/wp-admin şeklinde girdiğiniz URL bir Wordpress sitesi ise direk bağlanıp Yönetici paneline Bağlanabilirsiniz
ÖRNEK OLARAK BOYLE GOZUKMEKTEDIR
Wordpress Admin paneline NASIL Giriş Yapılır?
Dediğim Gibi Farklı Bir URL belirtilmediği müddetçe sistem otomatik olarak wp-admin yolu üzerinden birkaç adımla bir "ALAN" adı ve Hosting Satın alarak Wordpress tabanlı bir internet sayfanızı oluşturabilirsiniz
Wordpress MANAGER by softaculous ile Wordpress admin paneline Giriş yapmak
Wordpress sitenizin firmamızda linux Hosting veya Wordpress Hosting pakedinde barınıyor ise Müşteri paneliniz'den giriş Yapabilirsiniz
1. Hostinglerim sayfasında bulunan hosting paketinizin hizasında Yönet butonuna Tıklanır
2. Gelen sayfada Cpanel giriş yap butonuna tıklayın.
3.İster Yazılım Bölümünden Ulaşabilirsiniz 2 yöntem ise Soldaki Bağlantıdan Wordpress Manager By Softaculous Alanına geçiş Yapabilirsiniz.
4. gelen sayfada login butonuna tıklanyın wordpress Admin panale giriş yapılır.,
ve burdanda giriş yapılabilir.
Wordpress Şifremi Unuttum Nasıl Deşiştirebilirim?
evet
Yapmanız gereken ilk şey, WordPress panelinize giriş yapmaktır.
Giriş yaptıktan sonra , WordPress panel menünüzden Kullanıcılardan Profil Sekmesine Tıklayın
ÖRNEK:
:
WordPress profilinde, Yeni Şifre seçeneğini göreceğiniz Hesap Yönetimi bölümüne ilerlemeniz gerekir. Devam edin ve yeni bir şifre eklemek için ‘Parola Oluştur’u tıklayın.
WORDPRESS OTOMATİK OLARAK SİZE ŞİFRE OLUŞTURACAKTIR ANC AK SİZ İSTERSENİZ DÜZENLEYEBİLİRSİNİZ.
KENDİNİZE GÖRE AYARLADIYSANIZ PROFİLİ GÜNCELLE BUTONUNA TIKLAYIN SOL ALTTA
WORDPRESS TEMA DÜZENLEME NASIL YAPILIR ?
EVET ÖNCELİKLE
Yapmanız gereken ilk şey What The File eklentisini kurmak ve etkinleştirmek. Eklenti paketten çıktığı gibi çalışır ve yapılandırmanız için herhangi bir ayara ihtiyacınız yok.
Aktivasyon sonrası, web sitenizin anasayfasını açın. WordPress yönetici çubuğunda yeni bir ‘Dosya Nedir’ menüsü göreceksiniz.
Şimdi mouse ile menü öğesinin üzerine gelin. Bu sayfayı görüntülemek için kullanılan şablon dosyalarını listeleyen bir açılır menü karşınıza çıkacak.
Dosya adına tıklamak, sizi söz konusu dosyayı düzenleyebileceğiniz varsayılan WordPress dosya düzenleyicisine götürecek.
VE BURDANDA TEMA, İNDEX SAYFA DÜZENLEME YAPABİLRİSNİZ.
KAPANIŞ
EVET KONU BURAYA KADARDI UMARIM YARARLI OLMUŞTUR SONRA GÖRÜŞÜRÜZ.