WPS Nedir ? //matrixlord

matrixlord

Kıdemli Üye
8 Ocak 2013
2,433
0
YNz25k.png


WPS Nedir ?

WPS'nin açılımı Wi-Fi protected setupdur. Tecrübesiz modem kullanıcıları internete kolay şekilde
bağlansın diye hazırlanmış bir sistemdir. Bütün modemlerde Wi-Fi Alliance sertifikası yüzünden bulunmak zorundadır.


WPS Nasıl kullanılır ?

WPS destekli modemlerin arkasında WPS pini bulunur. Şifre sorulduğunda şifre metodunu pin olarak seçip pin kodunuzu girdikten sonra internete bağlanabilirsiniz.

WPS'nin Yol Açtığı Sorunlar ;

WPS 8 haneli koddan oluşur ve bu kod 4 haneli 2 gruptan oluşur ve buda 10.000 kod demek. Bazı modemler ilk 4 rakamı doğru girdiğinizde otomatik olarak geri kalan 4 rakamı doğru olarak kabul ediyor ve sizi internete bağlıyor. Normal'de 8 haneli pin numarasının kırılması 6 yıl sürüyor. Ancak ilk 4 pin sorunu yüzünden bu süre bir kaç saate kadar düşüyor. Ayrıca normal'de modem üreticileri 3 yanlış şifre girilmesinden sonra 60 saniyelik bloke atıyor. Ancak bazı modem modelleri bu desteği sunmuyor ve şifrenin kırılma süresini bir kaç dakikaya hatta bir kaç saniye'ye düşürüyor.


Peki Nasıl Korunabilirim ?

Yapmanız gereken çok basit. Modem arayüzüne girerek kablosuz ayarlarına bakın. Bu bölümde WPS'yi bulup kapatın. Ayarları kaydedin ve modemi kapatıp açın.
29GXo0.png


Bunun yanında modem üreticinizin sitesinden modeliniz için çıkarılmış güncellemeleri modeminize yükleyerek güvenliğinizi arttırabilirsiniz.

Ek olarak modem şifrenizi mahalle adı,sokak adı,ad soyad,doğum tarihi gibi şeyler yapmayarak, şifrenizde hem büyük hem küçük harf, sayılar ve özel karakterler kullanarak başka kişilerin şifrenizi tahmin etmesini önlemiş olursunuz.

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.