Yalan ?
Dünyadaki çoğu savaşın sebebi olan yalan, günlük hayatta ise dert ve güvensizlik çıkartmaktadır.
Söylenen yalanın açığa çıkması yüz kızartıcı olduğu gibi açığa çıkaran için zevk kaynadığıdır.
:RpS_biggrin: Bu yüzden yalanlardan zarar görmememiz şu son yüzyıllarda önem taşımaktadır.
Yalan Nasıl Bulunur ?
Dünyadaki çoğu savaşın sebebi olan yalan, günlük hayatta ise dert ve güvensizlik çıkartmaktadır.
Söylenen yalanın açığa çıkması yüz kızartıcı olduğu gibi açığa çıkaran için zevk kaynadığıdır.
:RpS_biggrin: Bu yüzden yalanlardan zarar görmememiz şu son yüzyıllarda önem taşımaktadır.
Yalan Nasıl Bulunur ?
1. Anlattıklarını mantık ile karşılaştırın: Kötü yalancıların en çok yaptığı hatalardan biridir
anlatılan şeylerin mantığa uymaması yalan aramayan normal bir insan için bile güvensizlik oluşturur.
misal, "Yolda giderken bir ceset ile karşılaştım ve vakit kaybetmeden polisi aradım" Normal bir insan için cesetle karşılaşmak 1-2 dakikalık şok etkisi yaratır.(Soğukkanlı,cesetlerle haşır-neşir,polis,morg çalışanları,seri katiller için şok etkisi ya hiç olmamaktadır yada daha kısa sürmektedir)
2.Vücut dili:Tedirgin ve fazla heyecanlı yalancılar göz temasından, kişiye fazla yakın olmaktan çekinir ve anlamsız hareketler(Saçlar ile oynama, bacağı sürekli ileri geri yapma, eli ağzında olma, sürekli bir yerlerini kaşıma, ellerini yumruk yapma vb) ile kendini kasarlar.
3.Fazla ayrıntı:Yalancılar yalanlarını bir doğruya bağlayıp yalan kısmını unutturma çabasındadır.
bunun içinde o olay ile bağlantılı fazla ayrıntılı yalanlar üretirler
"Pasta yapmak için markete gitmiştim, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu alıp geri dönüyordum şans eseri taksi geçiyordu ona bindim. Taksi ile giderken köpeğe çarptık taksici onu hemen veterinere(çoğunlukla hastane denir buda bir yalana işaret) götürdü taksici köpeği oraya bıraktı yarın bakmak için geri döneceğini söyledi veteriner evime yakın olduğu için taksiciye burada iniyorum dedim 13 tl ödeyip eve doğru gitmeye başladım garip sesler duyduğum içinde koşarak geldim o sırada Aylin ile karşılaştım(bu bağladığı doğru olan kısım) ona selam verip eve geri geldim geldiğim zaman ise sen beni sorguya çektin BU KADAR. " biraz uzun oldu ama bu yalanların en tehlikelilerindendir anlaşılması zor ama o kısa süre içerisinde bu kadar yalan olayı kurgulayıp anlatmak da zordur.
4.Geçmiş hakkında ani sorular sorun: Ego kasmayı seven kişiler kendileri hakkında sıkça yalan söylerler. Boyuyla , sahip olduğu şeyler hakkında , notlarıyla Ve benzeri şeyler hakkında yalan söyleyen kişileri tespit etmek için ego kastığı şeyleri belirli bir süre sonra tekrar sorun. Akıl mükemmel değildir elbet bir süre sonra yanılacak , yanlış hatırlayacaktır.
-B-Boyum 193 hepinizden uzunum.
-A- Wow ne kadar uzun sun.
-1 Ay sonra-
-A-Bir şey soracağım boyun kaçtı senin ?
-B-191
5.Sezgiler:Bu yalan söylediğine bir kanıt değildir fakat yalan söylediğini düşünmeniz için gerekli şüphe sezgiler ile verilebilir.İnsanın her düşündüğü bütün duyguları o anki heyecanı ve korkusu
frekanslar şeklinde etrafa yayılır.İnsan beyni uydudur frekans yaydığı gibi de alabilir. Bu yüzden bir kişi ile konuşurken "Sanki yalan söylüyor" gibi düşünceler sizle konuşan kişinin dediklerine güvenmemeniz güvenseniz de tedbir almanız için yeterlidir.
İnsanların % 4ü başarılı yalancılardır ve iyi yalan söylerler.Newberry.