Yapay Zeka Asistanı Yapımı
Son aylarda her yerde gördüğümüz yapay zeka asistanlarından bir tanede biz yapalım bu kullanacağımız yöntem ile herhangi bir yazılım dili bilmemize gerek kalmayacak kod yazmadan geliştirebilir bir yöntem AnythingLLM yardımı ile yapalım
Bunun için AnythingLLM | The all-in-one AI application for everyone adresine girelim ve bilgisayarımıza uygun olan sürümü seçip indirelim macos , Windows ve Linux için kullanılabilir durumda
Uygulamayı indirdikten sonra açalım ve sol alt kısımda yer alan ayarlar simgesine girelim buradan al providers open al gemini gibi ünlü yapay zeka modellerininde olduğu bir den fazla seçenek var buradan istediğiniz yapay zeka alt yapısını seçebilirsiniz
hazır modeller kısmına gelinceMeta kısmındaki modellere bakarsak
llma 3.2 3b modelini kullanırsanız görseler çalışmayacaktır sadece yazı ve rakam ile çalışacaktır ama boyut olarak diğerlerinden daha az bir boyuta sahip
llma 3.2 vision 11b modeli ise diğerinden farklı olarak görsel aramalarda çalışacaktır ama boyut olarak diğerine oranla yaklaşık 6 gb daha fazla bir alana sahip
diğer modellere bakınca llma 3.1 ve 3 sürümlerinin görsele uygun ve uygun olmayan modelleri olarak kullanıma açık
sayfanın altına indikçe aynı şekide Microsoft ali baba google ımb research mistral gibi yapay zeka modellerinin açık kaynak hallerini bulabilirsiniz
ben gemini üzerinden ilerlemek istiyorum o yüzden geminiyi seçip devam ediyorum önüme 3 ayrı alan çıktı ilk alanda google ai apı key kısmı var burada bir key istiyor keyi almak için Sign in - Google Accounts adresine girip bir key alabiliriz
daha sonra 2. Kısımdan kullanmak istediğimiz sürümü seçelim en son sürüm olan ben en son sürüm olan gemini 1.5 pro latest sürümünü seçtim ve son olarak Safety Setting kısmı kalıyor buradan oluşturacağımız yapay zekanın konuşurken ki argo kullanıp kullanmamasını seçiyoruz ben none seçeneği ile serbest bırakıyorum
gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra geri gelip new workspace ile yapay zeka oluşturmak için çalışma alanı oluşturalım buradan chat setting kısmına girelim ve tekrar geminiyi seçelim ve ardından sürümü seçelim diğer kısımlarda bir değişiklik yapmamıza gerek yok kaydedip devam edelim
yapay zeka modelini eğitmek için model ismini yanındaki yükleme butonuna tıklayarak devam edelim buradan pdf web sayfası ses kaydı video not defteri word dosyası ve daha bir çok kaynak ile yapay zekayı eğitebiliriz eğitim için ilk olarak iç donamım birimleri isimli pdf dosyasını yüklüyorum işlem bitince chat ekranında buradan bir başlığı yapay zeka modeline sorduğumuz zaman yanıtını bize verecek eğer burada bağlantı hatası ile karşılaşırsanız bilgisayarınıza Microsoft VC++Redist son sürümünü kurup yeniden deneyin ayrıca sesli olarak soru sorabilir ve yanıt alabiliriz bunun için
voice ve speech ayarlarına girelim ve istediğiniz yapay zeka modelini seçelim yine daha önce yaptığımız gibi anahtar kodu oluşturup girelim daha sonra yan tarafında çıkan bölümden kimin sesi ile yanıtlamasını istediğimizi seçelim ve kaydedelim
genel bir değerlendirme yapacak olursak daha önce farklı bir yöntem kullanarak yapay zeka asistanı yapmıştık görmeyenler bağlantıdan konuya gidebilir Yardım Merkezi Yapay Zeka Asistanı onun daha basit bir yöntemi olarak söyleyebiliriz buradaki en büyük kolaylık verileri herhangi bir manuel database oluşturmaya gerek kalmadan bir den fazla kaynaktan kolaylıkla veri çekilmesi olduğunu görebiliriz