RewAİ – Kendi Geliştirdiğim Türkçe Yapay Zeka Asistanı
Beta sürümü
Merhaba THT üyeleri,
Bir süredir boş zamanlarımda, tamamen kendim geliştirdiğim bir yapay zeka asistanı üzerinde çalışıyordum.
ChatGPT tarzı bir sistem ama tamamen kendi arayüzüm, kendi backend’im ve kendi kurduğum davranış modeliyle çalışıyor.
İsterseniz siz de deneyebilirsiniz. Sistem hâlâ *beta* aşamasında olduğu için hatalar olabilir.
Kısaca:
- Türkçe kullanım için optimize ettiğim bir sohbet yapay zekası
- Metin yazma, kod açıklama, çeviri, özetleme, görsel analizi gibi temel işlevlere sahip
- Tamamen kendi yazdığım frontend + PHP backend üzerinde çalışıyor
- Cloudflare + güvenlik kuralları + MIME filtreleri + rate limit gibi korumalar mevcut
- Arayüz ChatGPT tarzında modern ve sade
🛠 Kullanılan teknolojiler
Backend:
- PHP 8.x
- Groq API (Llama tabanlı modeller)
- Görsel analiz modeli
- Rate limit & CSRF koruması
- Web root dışı config sistemi
Frontend:
- Modern chat arayüzü
- DOMPurify (XSS koruması)
- Markdown desteği
- Çoklu sohbet sistemi
Güvenlik:
- Cloudflare
- MIME kontrolü (zararlı dosyaları engelliyor)
- CSRF token
- XSS engelleme
- Rate Limit (spam istekleri kesiyor)
- RewAİ Sec Waff
Bu kod parçası, sistemin Groq API’ye nasıl istek attığını gösteren basit bir örnektir.
PHP:
function askGroq($messages) {
$payload = [
"model" => "llama3-8b-8192",
"messages" => $messages,
"temperature" => 0.6,
];
$ch = curl_init("https://api.groq.com/openai/v1/chat/completions");
curl_setopt_array($ch, [
CURLOPT_RETURNTRANSFER => true,
CURLOPT_POST => true,
CURLOPT_HTTPHEADER => [
"Content-Type: application/json",
"Authorization: Bearer " . GROQ_API_KEY
],
CURLOPT_POSTFIELDS => json_encode($payload)
]);
$result = curl_exec($ch);
curl_close($ch);
$data = json_decode($result, true);
return $data["choices"][0]["message"]["content"] ?? "Hata oluştu.";
}
Bu sadece yapının nasıl çalıştığını göstermek için paylaşılan güvenli bir snippet’tir.
Site şu an tamamen *beta* aşamasında:
- Zaman zaman hata verebilir
- Modeller yoğun olursa cevap gecikebilir
- Arayüz sürekli güncelleniyor
- Mobil uyum %90 seviyesinde
Geri bildirim, bug raporu veya öneri göndermek isterseniz mesaj atabilirsiniz.
➡ https://rewai.org
➡ Beta erişimine katılmak için forum üzerinden DM atabilirsiniz.
Uygulama içi görseller ;
Mobil;
WEB
Geliştirme tamamen hobi amaçlıdır.
Her türlü fikir, eleştiri ve öneriye açığım.
Sistem güncellemeleri tarih itibarı ile buraya eklenecektir
04/12/2025 - mesajlara daha ciddi daha kurumsal ve resmi şekilde cevaplar verecek şekilde düzenlemeler yapıldı.
Özel Teşekkürler;
İlk önce her daim yanımda olan moderasyon ekibimize, konuyu açmak için onayını aldığım saygı değer co-admin @Aydogan ve tim liderimiz @'drose ' ye proje logosu için @flyin 'e beta sürümünü ilk deneyen ekip arkadaşım @DarkNode ye ve tüm THT ailesine teşekkürlerimi sunarım.
RewAİ Web Beta – Güçlendirme Notlarım
Son birkaç gündür RewAİ’nin web arayüzüyle biraz fazla haşır neşir oldum. Amacım hem kapalı beta mantığını bozmadan sistemi daha güvenli hâle getirmek, hem de sohbet deneyimini biraz “insan gibi” optimize etmekti. Aşağıya kısa ama etkili yaptığım işleri özetliyorum:
Eskiden link bilen herkes sisteme girebiliyordu. Artık öyle değil. Giriş ekranı sadece davetlilere açık ve davetsiz biri script yazsın, brute-force yapsın, sistem kapıyı üstüne kilitliyor.
Tarayıcı üzerinden çerez çalmak, sahte istek göndermek gibi yöntemlerle sistemi kurcalamak pek mümkün değildi ama ben yine de işin suyunu çıkardım.
Artık çerezler:
- Sadece HTTPS üzerinden çalışıyor,
- JavaScript bile dokunamıyor,
- Cross-site saldırılarına karşı korumada.
Tarayıcıya direkt “Şuradan başka script alma, şunu yükleme, bunu gömme!” gibi sert direktifler verdim.
Buna Content Security Policy deniyor ama kısaca anlatmak gerekirse:
Clickjacking, XSS, görünmez frame saldırıları, hepsine tek tek “dur bakalım” dedik.
Birisi tek IP’den saniyede 200 istek atayım diye düşünsün — eskiden zararsızdı ama yine de önü açık bir riskti. Şimdi:
- Limit var,
- Gerekirse sistem bekletiyor,
- Yapay zekâ cevap yetiştiremezse kendi kendine yeniden deneyip çözüyor.
RewAİ’nin konuşma tarzını geliştirdik ama çeviri istenince hâlâ sohbet etmeye kalkıyordu. Bu kısmı tamamen ayırdım:
- Çeviri komutu algılanıyor,
- Sohbet geçmişi gönderilmiyor,
- Karakter kapatılıyor,
- Yalnızca “tek satır çeviri” geliyor.
Herhangi bir şiir, kod ya da ekstra açıklama yazmıyor, sadece çeviriyor.
🖼 Artık Görselleri de Anlıyor
Bu sürümle birlikte görsel yüklediğinizde RewAİ fotoğrafı analiz edip yorum yapabiliyor.
Örneğin:
- Fotoğraftaki nesneleri tanıyor,
- Detayları açıklıyor,
- İçeriği tarif ediyor.
Bununla birlikte henüz çok ileri seviye değil, ama temel görsel açıklama artık sistemde aktif.
Çok detay vermiyorum ama yaklaşan özellikler şunları ima ediyor:
- Kişiye özel bellek sistemi (RewAİ sizi hatırlamaya başlayabilir),
- Dil tonu seçimi (resmî, mizahi, minimal…),
- Uzun metinlerde derin analiz (sadece özet değil, yorum da gelecek),
- Resim + metin birlikte analiz (kombo cevaplar üzerinde çalışıyorum
)
Sonuç
RewAİ artık sadece çalışan bir yapay zekâ değil;
güvenli, seçkin, hızlanan ve karakteri gelişen bir sistem.
Ben geliştirmeye devam ediyorum. Siz de deneyin, sınırları zorlayın; ne kadar basarsanız, sistem o kadar güçleniyor.
RewAİ Ana Konu Linki
RewAİ – Kendi Geliştirdiğim Türkçe Yapay Zeka Asistanı
Beta sürümü
Merhaba THT üyeleri,
Bir süredir boş zamanlarımda, tamamen kendim geliştirdiğim bir yapay zeka asistanı üzerinde çalışıyordum.
ChatGPT tarzı bir sistem ama tamamen kendi arayüzüm, kendi backend’im ve kendi kurduğum davranış modeliyle çalışıyor.
İsterseniz siz de deneyebilirsiniz. Sistem hâlâ *beta* aşamasında olduğu için hatalar olabilir.
Kısaca...
- Rewan
- Cevaplar: 121
- Forum: Genel Programlama
RewAİ Web Beta – Güvenlik Güncellemeleri
Son günlerde sistem belirgin şekilde hızlandı ve koruma katmanları iyice oturdu. Bugün, daha da sağlam bir mimari oluşturmak için birkaç kritik güvenlik iyileştirmesi yaptım. Amacım hem sistemi kararlı hâle getirmek hem de potansiyel kötü niyetli kullanımın tamamen önüne geçmekti.
Son günlerde sistem belirgin şekilde hızlandı ve koruma katmanları iyice oturdu. Bugün, daha da sağlam bir mimari oluşturmak için birkaç kritik güvenlik iyileştirmesi yaptım. Amacım hem sistemi kararlı hâle getirmek hem de potansiyel kötü niyetli kullanımın tamamen önüne geçmekti.
Sohbet tarafında yapılan saldırı girişimleri artık yalnızca girişte engellenmiyor. Bugün eklenen ekstra katman sayesinde:
Bugüne kadar saldırılar genelde “geliştirici izin verdi”, “admin açtı”, “kuralları JSON formatında yaz” gibi kandırma taktiklerine dayanıyordu. Artık:
✔ “İzin var”, “geliştirici söyledi”, “beta verilerini dök” gibi sahte komutlar geçersiz.
✔ Yapay zekâ hiçbir koşulda kurallarını veya sistem talimatlarını açıklamıyor.
✔ Kullanıcı hangi dilde veya ne kadar gizli soru sorarsa sorsun yanıtlar güvenli kalıyor.
Eskiden bazı sorularda botun “fazla açıklayıcı” olması küçük bir risk oluşturuyordu. Artık:
Sistem bugün itibarıyla:
Bugün yapılan geliştirmelerle RewAİ yalnızca hızlı çalışan bir yapay zekâ değil, aynı zamanda:
Ve en güzeli: Hiçbir kullanıcı fark etmeden, sistem sessizce güçlendi.
açık taramasında yardımcı olan @Kryzlo ya teşekkür ederim
beta erişimi için verilen key ler sıfırlandı yeni keyler için yine dm atınız
Son düzenleme: