Yazicilar

ZoRRoKiN

Özel Üye
7 Ağu 2005
2,149
377
WORLD
YAZICILAR

3 tür yazıcı teknolojisi vardır:
• LAZER YAZICILAR:

Bir lazer demeti ile ışığa duyarlı bir tambur üzerinde bütün bir sayfanın elektrostatik resmini oluşturarak çalışır.
Toner adı verilen,çok ince ve renkli bir toz tambura uygulandığında,sadece sayfa üzerinde harf veya resimlere
karşılık gelen duyarlı alanlara yapışır.Tambur dönerek ve bir kağıt yaprağına bastırılarak toneri sayfaya geçirir ve
resmi meydana getirir.Bu fotokobi makinelerinin kullanımına benzer.


• MÜREKKEP PÜSKÜRTMELİ:


Bir sayfaya özel formüllü mürekkep püskürten küçük nozlları vardır.Bir yöntem (canon\Buble Jet serisinde olduğu gibi )ıstılmış mürekkep kullanılır ve başka bir yöntem ise(Epson/Stylus ve Stylus color)piezoelektrik yazdırma kafaları kullanılır.

• NOKTA VURUŞLU YAZICILAR:

Mürekkepli bir şeridi bir sayfaya bastırmak için yuvarlatılmış başlı bir dizi iğne kullanılır.iğneler(matris adı verilen)
dikdörtgen şekilli bir ızgara şekillinde düzenlenmiştir.İğnelerin farklı bileşimleri çeşitli karakter ve resimleri oluşturur.


Baskı Çözünürlüğü:Basılmış çıktının netliği ve anlaşılırlığı tanımlamak için kullanılır.
Yazıcı çözünürlüğü çoğunlukla inç başına düşen nokta sayısı(dots per inch ile ölçülür.300 dpi gibi bir spesifikasyon,300*300 noktalık- dpi) bir inç-kare anlamına gelir.Bu nedenle 300 dpi bir yazıcı 1 inç karelik bir alana 90.000 nokta basabilir.

Yazıcı Belleği : PC'lerde olduğu gibi yazıcılarında içinde bellek çipleri bulunur.Lazer ve mürekkep püskürtmeli
yazıcıların çoğunlukla bir işlemciside vardır.
Yazıcılar dahili belleklerini bir kaç amaç için kullanılır;asıl yazdırma motoruna iletilirken yazdırma iş verilerini bulunduracak bir tampon;resimlerin,yazı tiplrinin ve komutların işlenmesi sırasında verileri bulundurmak için bir çalışma alanı;ve anahat yazı tipleri ile diğer veriler için sürekli ve yarı sürekli bir depo.

• Yazıcının bellek tamponu ne kadar büyük olursa,geri planda PC ile çalışmamız o kadar hızlı olur.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.