Çözüldü Yazılım Bilmemenin Eksikliğini Hissetmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
22 Ağu 2017
212
5
Gotham
Yazılım dillerinden çok az öğrendim html,python,vb.net ,c . Öğrenmekte güçlük çekmiyorum çok şükür . Ama zaman sıkıntım var ve biraz da üşengeçlik . Yazılım dili bilmemenin eksikliğini gönülden hissedenlerdenim . Python 3 le başladım bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama programlama dilini de siber güvenlikle nasıl bağdaştıracağımı bilmiyorum .
Mesela bir sisteme girdiğimde yapabileceklerimin ne kadar kısıtlı olduğunu farkettim . Bunu nasıl arttırabilirim ? Sistemde yetki yükseltemiyorum . Sistem güvenliklerini atlatmakta zorlanıyorum.
Bir web sitesine daldım diyelim dalana kadar web programlama dillerine aşina olmam gerekiyor . Girdikten sonra içerde işlem yapabilmek için linux ve windows için exploit bulma aşamaları (yetki yükseltme) . Bunun için exploit geliştirmek istiyorum .

Bilgi Düzeyim : 3 yıldır bilgisayarla iç içeyim . Kali linux araçlarının çoğuna aşinayım . Temel Network biliyorum . Güvenlik için çalışmalarım oldu . armitage ve ****s|ploit| kullanabiliyorum .Elimden geldiğince araştırmaya çalışıyorum.

Bu düzeyde kendime yeterli kaynak bulamıyorum . Mesela Türkçe kaynak olarak bypass anlatımları kısıtlı . Exploit geliştirme ,yetki yükseltme izleri silme konuları kısıtlı. Kendimi bu alanlarda nasıl geliştirebilirim ? şu kardeşinize yardımcı olun.Herkes hevesimi kırıyor.:confused::confused:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

goddesofcat

Katılımcı Üye
17 May 2018
661
0
İstanbul
Türkçe olarak udeymden öğrenebilirsin bunun dışında yabancı kaynak dışında çözümler kısıtlı dostum anlatım yapan kişiler sayılı ve onları bulmakta biraz güç yabancı kişilerden öğrenebilirsin
 
22 Ağu 2017
212
5
Gotham
Sorunun çözümünü konu içinde vermişsin. Bir languagei asla sadece Türkçe kaynaklardan öğrenemezsin, sürekli yabancı kaynaklara bakmaya özen göster.

Türkçe olarak udeymden öğrenebilirsin bunun dışında yabancı kaynak dışında çözümler kısıtlı dostum anlatım yapan kişiler sayılı ve onları bulmakta biraz güç yabancı kişilerden öğrenebilirsin

Teşekkürler bilgilendirme için . Yabancı kaynaklara yöneleceğim dediğiniz gibi .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.