Yazılım Öğrenmeye Kaç Yaşında Başlanılmalı?

Legt

Üye
16 Eki 2020
211
14
J A V A
Yazılım öğrenmeye 18 yaşında başlasam geç olurmu çünkü önce okula öncelik verip sonra yazılım kurslarına vakit ayırmak istiyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ZiksthemW

Haftanın Asistanı
28 Mar 2020
1,063
148
Oslo
Cevap: Yazılım öğrenme

Merhaba,

Yazılımın yaşı yoktur, istediğiniz yaşta öğrenebilirsiniz. Tabii bi' kaç gereksinim istiyor kendisi. Örn; Okuma, Yazma, Analitik Düşünebilme, Bilgisayar Kullanabilme vs.

Eğer okulu ve yazılım öğrenmeyi aynı anda yürütebilirsiniz çok daha iyi olacaktır. İleri zamanlarda yazılımcı patlaması olabileceğinden dolayı dilde tecrübe önemli olabilir.

Saygılarımla,
ZiksthemW
 
Son düzenleme:

TheFlow

Üye
19 Şub 2021
200
2
Cevap: Yazılım öğrenme

Bu gibi işlerin yaşı olmadığını bildirmek isterim. Ben 12 yaşımdayken babam Pascal öğreniyordu ve 45 yaşındaydı. Şuansa pascal uzmanı. Ancak ne kadar erken kadar iyi
 

Jaime Lannister

Kıdemli Üye
1 Ara 2020
3,691
807
Casterly Rock
Cevap: Yazılım öğrenme

Merhaba, bence yaşın bir önemi yok 30 yaşında yeni yazılım öğrenmeye başlayanda var bence 18 geç değil tam ideal yaş yazılım öğrenmeye başlamak için. Yazılım hakkında sorunların olursa forumdaki yazılım bölümüne bir bak derim yardımcı olucaktır.
 

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,550
837
Semerkant
Merhabalar,

Öğrenmenin yaşı olmaz. Şimdilik derslerinize ağırlık vermeniz daha doğru olacaktır ancak yine de günde 10 dakika da olsa öğrenmek istediğiniz dile çalışabilirsiniz.
 

AXPA

Kıdemli Üye
13 Ocak 2018
2,340
152
New World
Merhaba,

Bence yaş değil nitelik önemlidir. Hangi yönde kendinizi geliştirmek istiyorsanız ve kendinizi hangi yöne doğru eğilimli hissediyorsanız hangi yaşta olursanız olun ona yönlenmelisiniz.
 

EX

Deneyimli Moderatör
29 Mar 2020
2,010
1,332
Merhaba, Videomuzu izleyerek programlama dilleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=AldNTsNOhDk[/ame]
 
16 Şub 2021
78
24
Uzay - Zaman
merhabalar,
denildiği gibi, yazılımın yaşı yoktur
kariyerine öncelik vermek lehine olacaktır fakat kendini analitik ve istatistik düşünme, zamanı verimli kullanma gibi konularda eğitmeninde hayatında baya katkılı şekilde rol oynayacağını düşünüyorum, ama karar senin :)
 

masonz

Uzman üye
12 Ocak 2021
1,283
223
Tek Başına Bir Teşkilat
Merhaba Değerli Üye:

Bence yaş önemli değil ne kadar isteklisin ne kadar merakın var ha ama tutup 7 yaşında bir kardeşimizden hadi c dilini öğren denmez
seviyesine göre dersler oluyor ama ideal yaş ortalaması 12-15 arası bence kendi fikrim :)
 

dark15s15

Katılımcı Üye
25 Ağu 2008
314
2
bence yaştan ziyade hangi dili öğreteceğin/öğreneceğin önemli c gibi zor bir dili genç birisine iletmek zordur, python bence olabildiğince basit ve sadedir.
orta ve ileri yaşlar için zaten herkes kendi ilgi alanına göre bir tercih yapıyor ama çok önemli bi konu olsada çok dikkat edilmiyor.
 

HOLİSAVRA

Üye
29 Tem 2007
88
4
Yazılım öğrenmek için küçük yaşlardan başlamak ileride çok büyük avantaj sağlayacağı için ileri yaşlara bırakmamak gerek, yaş ilerledikçe öğrenme güçlüğü arttığı herkesçe bilinmektedir. Ama hiç bir zaman geç kalınmış sayılmaz, bende orta yaşlarda olmama rağmen yeni başladım, öncelikle Youtube kanallarını, bu işte uzman kişi ve kurumları ve ücretli ücretsiz tüm kursları takip ediyorum. Udemy- Btk Akademi ve Tht Bünyesinde geliştirilen kursları şiddetle tavsiye ederim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.