Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sen ilk pythonu tamamlada c istisna yani c ile yeni devrim toolumu yazıcaksın python yeter gibiCok bir bilgim yok sıfırım diye biliriz en başta python öğrenin derler peki nası öğreneceğim hangi videoları hangi kanalı öğreneceğim daha sonrasında c dilini öğrenin diyolar sizce hangi dilleri öğrenmeliyim genel bir yardım ederseniz iyi olur
Haklısınız tam olarak ne istediğimi bilmiyorum öncelikle tool yazmak istiyorum kendi projelerimi oluşturmak isterimMerhabalar konu sahibi. Öncelikle hangi alanda ilerlemek istediğine karar ver. Web site üzerinde mi uzmanlaşmak istiyorum yoksa windows araçları ve diğer araçlar gibi işlemleremi girmek istiyorsun ? önce buna karar vermelisin. Ondan sonra yolunu çizebilirsin. Direkt sevmediğin bir alandan başlarsan zaman kaybı olur demek istemiyorum ama seni yavaşlatacaktır.
o Halde python öğrenmeni tavsiye derim. Pythondan sonra c++ öğren. c++ sayesinde kod kalıplarına daha hakim olursun.Haklısınız tam olarak ne istediğimi bilmiyorum öncelikle tool yazmak istiyorum kendi projelerimi oluşturmak isterim
c++ değilde c de önerenler çok hangisi sizce?o Halde python öğrenmeni tavsiye derim. Pythondan sonra c++ öğren. c++ sayesinde kod kalıplarına daha hakim olursun.
C daha düşük seviyeli yapacağın işe bağlı mesela antivirüs, guard vs. yazacaksan c dilinde yazman daha iyi. Hızlı ve çözmesi daha zor olur ama esnekliği kısıtlı her istediğini yazamasın pek uyumlu değil. C++ ile hem düşük seviyeli c dili kadar değil. Hemde esnek yani yapmak istediğin şeylere daha uyumlu ve değişikliğe açık.c++ değilde c de önerenler çok hangisi sizce?
Anladım hocam teşekkürler ama şimdi mesela atıyorum sms bomber toolu yapcam diyelim en baştan böyle kolay bi tool nası yapıcam yani tamam anladım print("merhaba") fln öğrendik if else fln döngüler bunları hayalgücümle nası yazıcam ne yapıcam onu bilmiyorumo Halde python öğrenmeni tavsiye derim. Pythondan sonra c++ öğren. c++ sayesinde kod kalıplarına daha hakim olursun.
Burada yazılım öğrenmek devreye giriyor. Programlama dillerinde kütüphaneler vardır. Mesela network scapy kütüphanesi var. Scapy kütüphanesinin içinde yüzlerce fonksiyon var senin işine yarayanı seçersin ve öğrenmiş olduğum programlama kalıpları ile birleştirirsin ortaya bir şey çıkar. Bununla beraber bir çok kütüphaneyi kullanarak ortaya yeni bir malzeme çıkartılır. Daha basitçe anlatmak gerekirse, Scapy modülü ile network programı yazdın yani bir server yayını başlattın diyelim. Başka bir kütüphane ile bu server aktif mi değil mi dinlemesi için mekanizma yazabilirsin mesela Time kütüphanesi ile aralıklı dinleme yaptırmak için zaman ölçüleri için diyeyim kullanılan kütüphanedir. Bu sadece çok basit bir örnek. Öğrenmeye başladıkça aklına bir çok şey gelecektir. Mesela Servere yeni kullanıcı geldiğinde ne zaman geldiğini saat kaçta geldiğini loglayan sistem yazmak istedin diyelim burada devreye Time kütüphanesi ve Open fonksiyonu devreye girer Open fonksiyonu ise txt dosyalarına okuma yazma ekleme çıkarma işlemlerinde işimize yarar. Bu sebepten ötürü programlama diline hakim olmak çok önemli. Umarım cevap olmuştur.Anladım hocam teşekkürler ama şimdi mesela atıyorum sms bomber toolu yapcam diyelim en baştan böyle kolay bi tool nası yapıcam yani tamam anladım print("merhaba") fln öğrendik if else fln döngüler bunları hayalgücümle nası yazıcam ne yapıcam onu bilmiyorum
Eyw hocam daha iyi anladım zaten daha cok basındayım o yüzden direk anlamayı beklemiyorum pratik yaptıkca iyi olucak ayrıyetten 18 yasındayım yani cok geç kalmıs gibi hissediyorum 14 15 yasında mükemmel kod yazan insanlar var onların yanında cok geç kalmıs hissediyorumBurada yazılım öğrenmek devreye giriyor. Programlama dillerinde kütüphaneler vardır. Mesela network scapy kütüphanesi var. Scapy kütüphanesinin içinde yüzlerce fonksiyon var senin işine yarayanı seçersin ve öğrenmiş olduğum programlama kalıpları ile birleştirirsin ortaya bir şey çıkar. Bununla beraber bir çok kütüphaneyi kullanarak ortaya yeni bir malzeme çıkartılır. Daha basitçe anlatmak gerekirse, Scapy modülü ile network programı yazdın yani bir server yayını başlattın diyelim. Başka bir kütüphane ile bu server aktif mi değil mi dinlemesi için mekanizma yazabilirsin mesela Time kütüphanesi ile aralıklı dinleme yaptırmak için zaman ölçüleri için diyeyim kullanılan kütüphanedir. Bu sadece çok basit bir örnek. Öğrenmeye başladıkça aklına bir çok şey gelecektir. Mesela Servere yeni kullanıcı geldiğinde ne zaman geldiğini saat kaçta geldiğini loglayan sistem yazmak istedin diyelim burada devreye Time kütüphanesi ve Open fonksiyonu devreye girer Open fonksiyonu ise txt dosyalarına okuma yazma ekleme çıkarma işlemlerinde işimize yarar. Bu sebepten ötürü programlama diline hakim olmak çok önemli. Umarım cevap olmuştur.
Eyw hocam daha iyi anladım zaten daha cok basındayım o yüzden direk anlamayı beklemiyorum pratik yaptıkca iyi olucak ayrıyetten 18 yasındayım yani cok geç kalmıs gibi hissediyorum 14 15 yasında mükemmel kod yazan insanlar var onların yanında cok geç kalmıs hissediyorum
Saol dostum sayende güzel motivasyon oldum sağolasın kendimi geliştirmeye çalışacağım bu arada üniversite okudunmu bu bölümle ilgiliben kodlamaya 19 yaşında başladım ( şuan 25 yaşımdayım hala genciz ) 1 yıl sonra yıllarca kod yazan adamların yapamadığı projelere imza attım dostum. Bu iş yetenek ve büyük ölçüde hayal gücü. Hayal edebiliyorsan fikir üretebiliyorsan her şeyi yaparsın. Arşivimdeki yaptığım yazılımları burada paylaşırsam ortalık ayağa kalkar
o yüzden öğren ve kendini geliştir.
Hayır bu işin üniversitesini önermiyorum. Teknik bilgi öğrenirsin evet ama 1 yılda öğreneceğini 2 3 ayda öğrenirsin. Öğrenmek diyorum çünkü fakültelerde deneyimletmiyorlar. Adam bilgisayarı projectore bağlayana kadar 15 dakika geçiyor. Kısaca okumadım okuyan arkadaşlarım ise ödevlerini ve sınav sorularını bana getiriyordu. Okuyacağım diyorsanda en fazla bir diploman olur.Saol dostum sayende güzel motivasyon oldum sağolasın kendimi geliştirmeye çalışacağım bu arada üniversite okudunmu bu bölümle ilgili
Yok kral daha üni sınavına yeni gircem cokda çalısasım yok hani şirketler fln diploma ister ya çalısmak için onun için sordumHayır bu işin üniversitesini önermiyorum. Teknik bilgi öğrenirsin evet ama 1 yılda öğreneceğini 2 3 ayda öğrenirsin. Öğrenmek diyorum çünkü fakültelerde deneyimletmiyorlar. Adam bilgisayarı projectore bağlayana kadar 15 dakika geçiyor. Kısaca okumadım okuyan arkadaşlarım ise ödevlerini ve sınav sorularını bana getiriyordu. Okuyacağım diyorsanda en fazla bir diploman olur.
şirketler diplomaya bakmaz, Kurumsal yerler bakar. Öyle yerlerde sana yazılım yaptırmaz zaten. Online fatura falan ödettirir.Yok kral daha üni sınavına yeni gircem cokda çalısasım yok hani şirketler fln diploma ister ya çalısmak için onun için sordum
Anladım hocam benim hedefim daha cok oyun şirketlerinde çalısmak tabi microsoft gibi Mercedes gibi şirketlerinde de olur ama gerçekten cok çalısmam lazım yüksek hedefler birazşirketler diplomaya bakmaz, Kurumsal yerler bakar. Öyle yerlerde sana yazılım yaptırmaz zaten. Online fatura falan ödettirir.arkadaşıma