Yazılıma hangi dil ile başlamalıyım

KΛRΛ

Uzman üye
26 Mar 2018
1,233
202
Öncelikle hangi alana ilginiz var onu keşfedin. Sonra o alanda kullanılan dil ile alakalı eğitim arayın bulamazsanız tekrar konu açın yardımcı olalım :)

Burada kimse birebir ders veremez maalesef fakat hata alırsınız başka bir sorun olur bilgisi olanlar mutlaka yardımcı olmaya çalışır :)
 

'Saruca

Uzman üye
4 Ocak 2020
1,097
751
tnziel
Merhaba, açıkçası bu sizin seçeceğiniz alana bağlı diyebilirim. Kod mantığını öğrenmek ve kolay bir şeyden başlamak istiyorsanız C#'dan başlamanızı tavsiye ederim. Meslek liselerinde şuan C# yazılım diliyle başlanıyor. Daha sonra da alana göre eğitimler veriliyor. Eğer web geliştirici olacaksınız HTML, CSS, Javascript ve PHP dillerini öğrenmeniz gerekiyor. Eğer veritabanı alanına yoğunlaşacaksanız SQL ve C# öğrenmeniz gerekecektir. Siber güvenlik yolunda ilerlemek istiyorsanız da Python, Ruby, Bash, C++ ve PHP gibi dillere gidebilirsiniz. Python falan herkes diyor peki neden derseniz de şuan araştırma yapılmaya başladığınızda göreceksiniz ki en çok kullanılan dillerden olduğunu göreceksiniz. Yolunuzu belirledikten sonra bir dil seçmek sizin için daha iyi olacaktır. Eğer yine de isterseniz sizin için benim belirlediğim bir sırayı söylemek isterim. Bence sıra;

C#
SQL
HTML
Javascript
PHP
Python
Ruby
Bash
C++
Assembly

şeklinde olacaktır. Bu herkese göre değişebilir.
 

DeathWarrior01

Uzman üye
14 Ocak 2021
1,734
1,078
Evren
Merhabalar,
Bir dile başlamadan önce algoritma mantığını anlamanız gerekecektir.Yeni başlayanlar genellikle Python ile başlar ben de bu dil ile başlamıştım.Eğitim konusuna gelecek olursak:

Btk akademi, Udemy gibi kaynaklar size yardımcı olacaktır.


İyi forumlar...
 

'Türk

Moderasyon Ekibi Direktör Yrd.
5 May 2020
2,360
1,400
K E R K Ü K
Ne tür alanlarda çalışmak isteyeceğine bağlı,
yapay zeka ise python, java
front-end ise html, css, js
back-end ise PHP, Asp.Net, flask, django
v.b diller mevcut alanına göre değişiyor.
 

Doctordied

Katılımcı Üye
19 Nis 2020
306
199
Yazılım dili öğrenmek istiyorum yardımcı olacak arkadaş varmı :)
Öncelikle Merhaba, İyi Çalışmalar Dostum;
Dostum ben de başlarken bana bir kaç yazılımcı arkadaşım olsun abilerim olsun HTML yazarak başla dediler. Yani mantığı kavramında yardım ediyor baya. O yüzde o dili öneriyorlar. İstersen Udemy olur BTK akademi olur buralara bak bakalım sevecek misin. Bir de bu dil yazılım dili değil ona göre mantığı oturtmanda yardım ediyor. Ve bu dil ile site yapıyorsun dediğim gibi o sitelere kurs platformlarına bak anlarsın. Site yapıp satarak gelir de elde edebilirsin. Tekrardan iyi çalışmalar dostum. Şimdiden kolay gelsin. Umarım sana yardımcı olabilmişimdir. İyi günler, iyi forumlar :).
 

ladyneydi

Yeni üye
3 Ara 2020
7
4
ben başlarken küçük oyunlar yazarak amaç ve mantık netleştirmesi yaptım bunun için unıty de nasıl kısa sürede oyun yazabileceğime baktım . ilk denemem uzun sürdü sonra zaman geçtikçe daha da farklı şeyler yapmak istedim ve dillere odaklandım ben direkt olarak sonuç istiyordum . bu sıralama güzel ancak sabırlı ve bilgiye aç olmalısın
c# - SQL-HTML-Javascript-PHP-Python-Ruby-Bash-C++ - Assembly
 

Nonantiy

Moderasyon Ekibi Lider Yardımcısı
28 Haz 2020
1,982
1,078
Kayseri
Merhabalar, universitelerde genelikle C, C++ ogretirler. Eger nesneye yonelik programlama kullanmak istiyorsan. Java, C# ogrenebillirsiniz. Onun disinda Python ve C gibi dillerden baslayabillirsiniz.
 

EX

Moderatör
29 Mar 2020
1,856
1,219
Bu konu hakkında düzenlediğimiz videomuzu inceleyebilirsiniz.


Benim size başlıca önerim günümüz gelişiminden dolayı C dilleri olacaktır.
 

boole

Yazılım Ekibi Proje Yöneticisi
12 Nis 2019
735
201
.Net Core
Yazılım dili öğrenmek istiyorum yardımcı olacak arkadaş varmı :)
Merhaba,
Yazılım öğrenmek isteminiz normal fakat öncelikle kolay olmadığını bilmeniz ve bu belirli bir sürede bitirebileceğin bir şey değil sürekli gelişir ve senin de gelişmen gerekir tabi eğer yazılım geliştirmeyi düşünüyorsan. Öncelikle yapman gereken şeylerden birisi yazılım dillerini temel düzeyde araştırmak hangisi ne işine yarıyor ve senin ilerlemek istediğin yazılım alanı hangisi örn: web, mobil, oyun vb hangi platformda çalışacağını belirle ve o alandaki popüler diller ve teknolojileri incele avantaj ve dezavantajlarını kıyaslayarak hangisine başlayacağına karar verirsin. Programlama diline başlamadan önce de algoritma eğitimi bulmaya bak forum daki algoritma kategorisinde serim mevcut göz gezdirebilirsin. Önce algoritma öğrenmen yazılım dillerinde ilerler iken sana çok fazla avantaj sağlayacak böylelikle hemen yılmazsın.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.