yeni başlayanlara öneriler

synsist

Yeni üye
19 May 2020
40
0
öncelikle merhaba ben 1 2 yıldır sosyal medya işleriyle uğraşıyorum artık kendimi geliştirip yeni şeyler öğrenmek istiyorum programlama dilleri hakkında bir bilgim yok ilk önce sizce nerden başlamalıyım bunun hakkında biraz bilgi ve öneri verirseniz sevinirim bir de mesela öğreneceğim programlama dilini kaç gün uğraşırsam orta seviyeye getirim bir de bu bana ne katar bunları belirtirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
 

Black Lotusw

Yeni üye
13 May 2020
11
0
Öncelikle Merhaba,
Programlama dillerini öğrenelim:

Java: Başlangıçta 1991 yılında akıllı televizyonlar için programlama dili olarak icat edildi. Oracle Java hala dünyanın en popüler programlama dilidir. Java basit, modern, nesne yönelimli, tip-korumalı ve C ile C++ dillerinin iyi özeliklerini almış bir dildir. Fazla olarak, her platformda çalışabilme yeteneğine sahiptir. Bu yetenek, onu yalnız bilgisayarlarda değil, internet uygulamalarına, cep telefonlarına, oyun makinelerine, ev aletlerine kadar geniş bir yelpazede uygulama alanı bulmasını sağladı. Bu nedenle, Java’yı hem programlama dili, hem de bir ortam olarak düşünebiliriz. Bu ortamda işletim sistemi, ağlar, internet programlama, veritabanı ve bütün orta katman (middleware) teknolojileri yer alır.


C: En yaygın kullanılan eski programlama dillerinden biri olan C, 1970’lerin başında yaratılmıştır. 1978 yılında 800 sayfalık ilk “The C Programming Language – C Programlama Dili” kitabı basılmıştır. 1972 yılında Dennis Ritchie tarafından Bell Telefon Labaraturvarında Unix işletim sistemi ile kullanılmak için tasarlanmıştır. C, özellikle sistem programlamada sembolik makine dili (Asembler) ile tercih edilmektedir. İşletim sistemleri, derleyiciler ve debug gibi aşağı seviyeli sistem programlarının yazılımında yoğun olarak C programlama dili kullanılır.


Python: Bu programlama dilinin geçmişi 1989 yılına kadar uzanmaktadır. Çoğu programcı yazılıma başlamak için en kolay dil olduğunu savunuyor. Eğer Python programlama dilini öğrenirseniz, İnternet’te saatlerce ücretsiz PDF birleştirme programı aramak veya profesyonel yazılımlara onlarca dolar para vermek yerine, belgelerinizi birleştirip işinizi görecek programı kendiniz yazabilirsiniz.


PHP: PHP yazılım dili web sitelerini programlamak için kullanılmaktadır ve kullanımı da son derece yaygındır. Hatta bazı tahminlere göre kullanım oranı üçte bir daha fazla diğer programlama dillerine göre. Facebook, WordPress, Yahoo gibi büyük siteler PHP dilini kullanmaktadırlar.


Visual Basic: Microsoft Visual Basic ( .NET) olay yönlendirmeli, üst seviye, nesne tabanlı ve görsel bir programlama dilidir. Visual Basic, çok amaçlı ve aynı zamanda kolay bir şekilde program geliştirmenizi sağlayan bir programlama ortamıdır. Visual olmak (görsellik), simgelerle yapılan iletişimi ifade eder. Visual Basic programlarında ortamın tasarımı öncelikli olarak yapılan işlemdir. Kod yazmak ikincil kalır.


JavaScript: Web uygulamalarında kullanılan popüler ve son derece kullanıcı dostu bir programlama dilidir. JavaScript ile yazılmış olan kodların okunması çok kolaydır. JavaScript programlama dili programlarını basit yönden çözümlemek isteyen programcı olmayan kullanıcılar tarafından, basit bir prosedüral dil gibi kullanılabilir.


R: İstatistikçiler ve veri analizi yapmak isteyen herkes için tercih edilen bir programlama dilidir. Google, matematikçilerine verdiği güçle R’nin büyük bir hayranı olarak rekor kırdı. R programı, C ve Java gibi birçok programlama dili ile uyumlu çalışabilmektedir. R, içerisinde grafikler oluşturan etkin araçlara sahiptir. Ayrıca isterseniz kendi grafiklerinizi kendiniz oluşturabilirsiniz.


Go: Go programlama dili Google’ın yani dünyanın en yoğun arama motorunu güçlendirmek için tasarlanmıştır. Güvenirliği ve bütünlüğü çok önemli olduğu için geliştiricilere kapatılmıştır. Go dili geliştirici ekibinin temel prensiplerinden biri de “bir işi yapmanın en iyi yolunu bulursan farklı yöntemlere gerek yoktur” üzerine kuruludur.


Ruby: Python dili gibi geliştiriciler bu 24 yaşındaki programlama dilini çok seviyorlar çünkü kodu okuması ve yazması kolaydır. Ruby dilinin resmi sloganı “Bir programcının en yakın arkadaşı.”dır.


Groovy: Groovy, Java dilinin bir dalıdır ve 2007 yılının başlangıcından bu yana kod yazmayı kolaylaştırması ile bilinmektedir. Groovy, Java koduyla tam bir uyum sağladığından IBM, Google ve Target gibi büyük şirketlerdeki geliştiricileri kazanmaya devam etmektedir.

Not

Daha birçok dil mevcuttur ben sadece birkaçını tanıttım neye ilerliyiceğin neyi seçiceğin sana kalmış bir siber güvenlik
yada bir web tasarımcı olabilirsin. Bence senin şu an nereye yöneliceğin önemli. Öğrendin diyelim
Kararını verdin ve seçtiğin yolda yürüyeceksin o zaman yürüyeceğin yolda seni neler bekler onlara bir göz at.
O yolda yürürken nelere katılman yada karar vermen gerek bunu araştır.

İyi Forumlar Dilerim.


 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.