Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba, çeşitli yöntemler vardır. Örnek olarak Kaba kuvvet saldırısı yani brute force veya oltalama saldırı yani Phishing saldırısıdır. Bunlara yönelik araştırma yapabilirsiniz.
Merhaba METE TAHA, kişi kandırarak daha iyi bir deyişle sosyal mühendislik ile eposta adresini almaya çalışabilirsin. Onun dışında pek yöntem olduğunu sanmıyorum. Örneğin bir site kurup mail doğrulaması diye giriş yaptırmayı deneyebilirsin. Tabi bunun için biraz html ve css gerekmekte.
Bilgi toplamadan, sadece bir iki uygulamayı indirip yapamazsın. Hacklemek istediğin kişi hakkında Aktif & Pasif bilgi toplaman gerek. Bu kişi çok abonesi olan bir şey ise bilgi toplaman sana pek bir şey kazandırmaz. İletişime geçip pnishing senaryoları ile karşı tarafı kandırmalısın. Tabi hedefin çok büyü bir kanal değil ise bilgi toplayıp brute force deneyebilirsin. Kanaldan kanala ve kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Usta bir senaryo ile 10 kişiyi kandırırsın 1 kişiyi kandıramazsın o yüzden herkeste işe yaramaz. Sosyal mühendislik, pnishing, aktif ve pasif bilgi toplama nedir bunları araştırmanı tavsiye ederim. Ama çaldığın hesapları eninde sonunda geri alınır. Ben sadece bilgilendirmek için yazıyorum sorumluluk kabul etmem haberin olsun.
Merhabalar, kişiyi virüs indirtip gmail hesabına erişip yt hesabını çalabilirsin. Bu kişinin fazla abonesi varsa bir vpn şirketiyiz ve reklamımızı yapmanı istiyoruz gibi bir iş maili atıp altına da vpn i deneyebilirsiniz diyerek virüsünüzü bırakırsınız. Kişi programı indirip çalıştırdığı anda size bu bilgiler düşer trojan atarsanız bilgisayarını kontrol etmeniz de mümkün. Aynı zamanda word dosyasına virüs koymanız da mümkün exe şeklinde. Bir farklı yöntem sahte doğrulama sitesidir. Bu siteye kişiyi girdirip mailini girmesini sağlarsanız bununla da hesabı çalabilirsiniz. Youtuberlar genelde discord da kullanır fotoğraf dosyası şeklinde gözüken virüs de atabilirsiniz discord böyle bir olanak saglamakta. Bu yöntemi de araştırabilirsiniz. Kişi fotoğraf diye programı çalıştırdığı anda sızmış olursunuz.
sosyal mühendislik, keylogger, brute force, phising, cihaza sızıp kayıtlı şifreleri çalma bunun yerine uygulama göndererek de kayıtlı şifreleri alabilirsin.
yani bu taktikler gibi pekçok saldırı bulabilirsin.
Sosyal mühendislik kullanarak, karşıdaki kişiye phishing saldırısı yapabilirsin.
Bir başka yöntem ise, sosyal mühendislik ile karşıdaki kişinin telefon nosunu öğrenerek whatsap üzerinden trojan atarak önce telefonunu, sonra mail adresini de ele gecirebilirsin.
Herkes çoğu yöntemi söylemiş zaten. Ben de dikkat etmeniz gereken bi kaç husustan bahsedeyim.
Öncelikle yt çalma programı gibi şeylere inanmayın. Veya öyle bi program indirdikten sonra kanal adı şifre vs isterse yazmayın çünkü dolandırıcılardır.
Ayrıca yt çalarken en önemlisi sosyal mühendisliğinizdir. Benim önerim phishing ile çalmanız. Veya sadece sosyal mühendisliğinizi kullanarak da çalabilirsiniz. Mesela gördüğüm bi dolandırıcı telegram gruplarına girip paralı yt hesabı kasıyorum diyip şifrelerini vs alıp hesapları çalmıştı. Ama tabiki bu bi suç ve yakalanırsanız cezası var. Kişi sizi şikayet ettiği zaman da direk yakalanırsınız.
Merhaba değerli üye.
Sosyal mühendislik kullanarak işlemi yapabilirsiniz.Aşağıdakı yöntemler yardımcı olabilir.
1.Trojan horse
Truva ati zararsız gibi görünüb zararlı olan yazılımlardır. Internetten ağlardan indirilen dosyalardagüvensizz kaynaklardan gönderilen veya yüklenen yazılımlarla kullanıcının bilgilerine sitemine erişmek mümkündür.
2.Role playing
Sosyal mühendislikte en önemli saldırı tekniklerinden biridir.Bu saldırılar genellikle telefon üzerinden gerçekleşen bir yöntemdir. Bu yöntemle karşıdaki şahsın bilgilerini ele geçirmek mümkündür. Adından gözüktüğü gibi rol yaparak karşı tarafta ki şahsın bilgelerini alabilirsiniz. Yapılması gereken şeyler
Kimlik bilgileri istenmeli doğrulama için geri aramlar yapılmalı ve s
3.Phising
Bu saldırı yöntemi eposta üzerinden gerçekleşir. Saldırı toplu halde yapılabilir. Bu sebebden phisingyöntemii en sik kullanılanlar arasındadır. Saldırgan kurbana kendinigüvenilirr biri olduğunu göstermeli kendini öyle göstermelidir. Mesaj atarak başka sayfayyönlendirebilirir böylece bilgileri elegeçirebilir. Virüslü yazılımlarda sahte siteler açmak da buna dahildir.