Zayıf Nokta..

n4vi

Yeni üye
22 Nis 2015
13
0
Merhaba arkadaşlar sizlere sosyal mühendislik başlığında kendi inandığım bir şeyi anlatmak istiyorum...

Her insanın bir zayıf noktası vardır. Bu zayıf nokta kişinin en hassas olduğu yani onun hakkında konuşulmaya başlandığında yumuşayan ve kendini ona bağlı hissettiren bir şeydir. Kendimden Örnek vererek açıklayayım:

-Benim sevdiğim bir kız var ve benim zayıf noktam bu kız beni sevmiyor ama benim ona deli gibi aşık olduğumu biliyor doğum günümde ona yüzyüzeyken verdiğim hediyede her yerim titremişti. Bunu yaparken bir çok arkadaşım görmüştü çok heyecanlanmıştım.

~Sonuç olarak bir insanın zayıf noktasını bulursanız (Eğer onunla zaman geçiriyorsanız zaten bu çok kolay olucaktır.) ona istediğiniz her şeyi yaptırabilirsiniz. Tabi ona zayıf noktasını bilmiyormuş gibi davranarak..

~Bir de şu var hiç tanımadığınız bir kişinin zayıf noktasını bulmak istiyorsunuz. Bu biraz daha kolay gibi çünkü yakın arkadaşın olduğunda senin ne yaptığını hep takip edicektir. Hedefinizi gizlice takip edin insanlara nasıl davranıyor, neleri beğeniyor, kiminle nasıl konuşuyor, neler istiyor o kişinin zayıf noktasını bulmak kolaylaşır..

// Şimdi konuyu sosyal mühendisliğe bağlıyım. Kişinin zayıflığını SADECE hack için kullanmayın. Bu kişinin zayıflığını her yerde kullanabilirsiniz (Tabii belli etmeden) mesela zayıf noktası para olan insanlar, sigara olan insanlar vardır. Bunları ona karşı kullanın.

Okuduğunuz için teşekkürler..
 

n4vi

Yeni üye
22 Nis 2015
13
0
evet doğrudur o zayıf noktayı bulup bireye güven hissettirme zordur ancak birey size zayıf nokta sayesinde güven hissederse bireyden istediğiniz cevabı zorlamadan alabilirsiniz yararlı olmuş bilmeyen arkadaşlar için

Desteğin için teşekkürler ^^
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.